"Vefa"lı görevliler yaşlıların umudu oluyor | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 12:41

Malatya’nın Vefalı Görevlileri Yaşlıların Umudu

KORONA VİRÜS SALGININA KARŞI ALINAN TEDBİRLER KAPSAMINDA HAFTA SONLARI UYGULANAN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARINDA MALATYA’DA 65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARI VEFA DESTEK GURUBU TARAFINDAN KARŞILANIYOR.

Malatya’nın Vefalı Görevlileri Yaşlıların Umudu
Son Güncelleme :

13 Aralık 2020 - 17:25

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/vefali-gorevliler-yaslilarin-umudu-oluyor/35944/" title="facebook">

Korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Malatya’da 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçları Vefa Destek Grubu tarafından karşılanıyor.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında vaka sayılarının artması ile birlikte getirilen yeni tedbirler uygulanmaya devam ediyor. Hafta sonları uygulanan tam sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte sokağa çıkamayan ve kimsesi bulunmayan yaşlıların desteğine ise kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları yetişiyor. Malatya’da da Battalgazi Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu, hafta sonu tam mesai yaparak yaşlıları yalnız bırakmıyor. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Adnan Fırat ile Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi olan Yetimler Kervanı Derneği Başkanı İhsan Çolak, ilçedeki ihtiyaç sahibi yaşlıları ziyaret ederek gıda paketi verdi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fırat, Cuma günü akşam 21.00’de başlayan kısıtlama ile birlikte hafta sonu boyunca önceden tespit edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşları ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Yaşlı insanları evlerinde ziyaret eden ve yalnız olmadıklarını hissettiren Vefa Destek Grupları yanlarında götürdükleri gıda kolisini teslim ederken, vakfın mütevelli heyetinde yer alan Yetimler Kervanı Derneği Başkanı İhsan Çolak’ta Vefa Destek Grubu olarak devletin temin ettiği yardımları ihtiyaç sahiplerine verdiklerini belirtti. Çolak, dernek olarak da hayırseverlerin yardımlarını yine belirledikleri ailelere bu süreçte ilettiklerini söyleyerek, kış gelmesi ile odun-kömüre ihtiyaçlarının olduğunu ve hayırseverlerin desteğine ihtiyaçları olduklarını dile getirdi.