Yeni Askerlik Sistemiyle TOKİ'den Ev Alımına Öncelik Getiriliyor | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 10:41

Yeni Askerlik Sistemiyle TOKİ’den Ev Alımına Öncelik Getiriliyor

Yeni Askerlik Sistemiyle TOKİ’den Ev Alımına Öncelik Getiriliyor
Son Güncelleme :

28 Mayıs 2019 - 9:36

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/yeni-askerlikte-sistemi-ile-toki-ev-aliminda-oncelik-hakki-geliyor/6276/" title="facebook">

Yeni Askerlik Sistemi İle TOKİ den Ev Alımında Öncelik Hakkı Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ın onayından geçen ve TBMM Genel Kurul ‘una gönderilen yeni askerlik sistemi , bedelli askerlik yapmayan vatandaşlara sosyal haklar getirmektedir. Yeni ssitemde bedelli yapmayan gençlere yönelik yapılan en önemli destek ise, istekli olanlardan altı ay süreyle askerliğini yapmayı sürdürecekse, asgari ücretten az olmamak üzere maaş ödemesi yapılacak. Maaşın yanı sıra bu vatandaşlara TOKİ ‘den ev almada öncelik verilecek ve iş kurma kredisi, muhtaç ailelere yardım, ücretsiz toplu taşıma hizmeti ise diğer birçok destekten faydalanacak.




TOKİ ‘DEN ÖNCELİK

En önemli desteğin, askerde kalmaya istekli olan kişilerin altı ay daha fazla askerlik yapması halinde asgari ücretten az olmamak kaydıyla ödeme yapılması olarak karşımıza çıkmakta. Maaşla birlikte, bu bireylere TOKİ’den ev satın alırken öncelik tanınacak, iş kurma kredisi, muhtaç aile fertlerine yardım, ücretsiz toplu taşıma kullanımı gibi birçok olanak sağlanacak.