Yeni Bir Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Öneriler | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 14:14

Yeni Bir Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Öneriler

Yeni Bir Daire Almak İstiyorsanız Bu Yazımızı Okumadan Bu Hayırlı İşe Girişmeyin.

Yeni Bir Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Öneriler
Son Güncelleme :

02 Eylül 2020 - 23:58

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/yeni-bir-ev-sahibi-olmak-isteyenlere-oneriler/19741/" title="facebook">

Günümüzde artık hemen hemen herkes ev sahibi olmak istiyor. Peki, sahip olmak istediğiniz ev sizin için en uygunu mu? Gelin beraber yeni ev sahibi olmak isteyenler için önerilere bakalım.

  • İhtiyacınızı Belirleyin

Yeni ev sahibi olmak isteyenler için ilk önerimiz, ihtiyaçları belirlemektir. Ailenizdeki her bireyin ihtiyaçlarına kulak veriniz çünkü her bireyin ihtiyaçları farklı olabiliyor. Ayrıca bir evi satın alma sebepleriniz de farklı olabilir. Evi ne için satın alıyorsunuz? Bu sorunun cevabını verebilmelisiniz. Örneğin yatırım amaçlı almak istediğiniz bir evin düşük maliyetli olması ve yüksek kazanç garantisi sunması çok önemlidir. Fakat yaşamak için bir ev almak istiyorsanız, bu evin sosyal yaşam alanlarına olan yakınlığı çok önemlidir.

  • Araştırma Yapın

Ev almak büyük bir değişimdir. Bunun için ileriye yönelik araştırmalar ve tahminlerde bulunmanız gerekecektir. Bu noktada uzun vadeli düşünerek en uygun eve rahatlıkla karar verebilirsiniz.

  • Satılık Ev İlanlarını Kontrol Edin

İhtiyaçlarınız ve araştırmalarınız sonucunda karar verdiğiniz il ve ilçede bulunan evleri incelemeye başlayabilirsiniz. Bu konuda isterseniz profesyonel bir emlak danışmanından destek alabilirsiniz. Satılık ev ilanlarını incelerken, ihtiyaçlarınız ve bütçenizi göz ardı etmemeniz gerekmektedir.



  • Evlerin Koşullarını Öğrenin

Listenize aldığınız evlere giderek hızlı bir şekilde değerlendirme yapmalısınız. Sizin ihtiyaçlarınıza yönelik ve koşullarınıza uygunluğunu kontrol ederek seçeneklerinizi minimuma indirebilirsiniz.

  • Kaparo Ödeyiniz

İhtiyaçlarınız doğrultusunda tam istediğiniz bir evi bulduğunuzda sözlü anlaşarak kaparonuzu teslim ediniz. Kaparonuzu teslim etmeniz, evi rezerve etmenizi sağlayacaktır. Böylece bir kişi evi satın alamayacaktır. Kaparo bedelini kendiniz veya satış yapan kişiyle anlaşarak bir miktar belirleyebilirsiniz.

  • Sözleşme İmzalayınız

Satış danışmanı veya satıcı ile görüştüğünüz konuları, anlaştığınız maddeleri resmileştirmek için satış sözleşmesi imzalamanız sizin için iyi olacaktır.

  • Tapu Devrini Gerçekleştiriniz

Satın alacağınız evin tapusunu eski sahibinden size geçmesi ve artık evin tamamen size ait olmasını resmileştirmek adına tapu devri şarttır. Bunun için tapu dairesine gerekli evraklar ile beraber başvurarak gerekli tüm işlemleri gerçekleştirmelisiniz. Tüm bu işlemlerden sonra tapu devrini gösteren belgeyi de imzalayarak tüm işlemleri tamamlayabilirsiniz.

  • O Zaman Hayırlı Olsun Taşınmaya Başlayın

“Yeni ev sahibi olmak isteyenler için öneriler” başlıklı yazımızın son aşamasına geldik. Tüm aşamaları tamamladıysanız geriye tek bir adım kalıyor, yeni evinize yerleşmek. Yeni evinizde düzenlemek istediğiniz tadilat varsa düzenledikten sonra temizliğini yapıp artık yaşamak için taşınabilirsiniz. Taşınma işlemi sırasında profesyonel destek alarak eşyalarınızın zarar görmeden taşınmasını sağlayabilirsiniz.