Yeni İmar Uygulamalarında Bisiklet Yolu Mecburi Hale Geliyor | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 13:01

Yeni İmar Uygulamalarında Bisiklet Yolu Mecburi Hale Geliyor

Yeni İmar Uygulamalarında  Bisiklet Yolu Mecburi Hale Geliyor
Son Güncelleme :

14 Kasım 2018 - 19:08

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/yeni-imar-uygulamalarinda-bisiklet-yolu-mecburi-hale-geliyor/4348/" title="facebook">

Yeni İmar Uygulamaları Kapsamında Bisiklet Yolu Zorunluluğu Geliyor! Bisiklet Yolu Zorunluluğu İçin Çalışmalar Başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda  yeni imar planı uygulamalarında bisiklet yolları mecburi hale getirmeyi planlıyor. Önümüzdeki günlerde yeni çıkacak torba yasayı getirmesi planlanan bugünlerde  yeni imar planı uygulamalarında bisiklet yolların mecburi  hale getirmesi zorunlu olması. Bu torba yasanın içinde bulunacak.

Torba yasayla çıkması beklenen bu yasayla yeni  imar çalışması yapılan bölgelerde  bisiklet yolları mecburi hale getirmesi zorunlu hale gelecek. İmar planlarında bisiklet yollarının yapılması yeni yerleşim yerlerinde yaşayacak olan vatandaşlara büyük avantajlar sağlayacak.

Ve sağlık açısından da Bisiklet kullananlar, yüksek tansiyon, kalp krizi, akciğer hastalıklarından uzak duruyor. Bir anlamda bisikletin ömrü uzattığını söyleyebiliriz” dedi. Bisikletin fiziksel yararlarının yanı sıra ruh sağlığına da iyi geldiğini ortadadır.