Yeni Projelerden Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmeli | 24 Nisan 2024İmar Haber

24 Nisan 2024 - 10:06

Yeni Projelerden Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Yeni Projelerden Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmeli
Son Güncelleme :

06 Ocak 2019 - 12:37

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/yeni-projelerden-ev-alirken-nelere-dikkat-edilmeli/4928/" title="facebook">




Yeni projelerden ev alırken nelere dikkat edilmeli

imarhaber

 

Yeni bir projeden ev alırken dikkat etmemiz gereken pek çok nokta bulunuyor. Ev almadan önce kendi ihtiyaçlarınızı kesin olarak belirlemelisiniz. İş ve okula yakınlığını, evin cephesini ve ödeme seçeneklerini göz önünde bulundurmalısınız.



Evi, uzun vadeli bir yatırım aracı olarak satın almıyorsanız lokasyonu iyice araştırmanız gerekiyor. İş yerinize veya okulunuza, varsa eşinizin işine ve çocuğunuzun okuluna yakın bir yerden ev almalısınız. Öncelikle size uygun lokasyondaki tüm yeni projeleri listeleyerek ilk elemeyi yapabilirsiniz. Ancak lokasyonun yalnızca işyerine ve okula yakın olması yeterli değil. Huzurlu bir yaşam için iyi bir muhit seçmelisiniz.

İnşaat firmasını araştırın

Yeni projeleri lokasyona göre eledikten sonra inşaat firmalarını araştırmaya başlayabilirsiniz. Sizin için en uygun olan projeleri hangi inşaat firmasının yaptığını, bu firmanın geçmiş yıllardaki işlerini ve gelecek dönemdeki projelerini araştırmanızda fayda var. Özellikle projeler için verilen teslim tarihlerini ve ev sahiplerine anahtarların teslim edildiği tarihleri karşılaştırmayı ihmal etmeyin.

Oda sayısı ve metrekare büyüklüğü





Satın alacağınız evin oda sayısı ve metrekare büyüklüğü de en az lokasyon kadar önemli. Kalabalık bir aileyseniz 3 ve daha fazla odaya sahip olan evler sizin için daha uygun olacaktır. Ancak tek başınıza yaşıyorsanız küçük evlere yönelmeniz hayatınızı kolaylaştıracaktır.

Ödeme planına dikkat edin





Konut projesinden ev alırken ödeme planlarını inceleyin ve ileride zorluk yaşamamak adına kendi bütçenize uygun olan bir planı tercih edin. Konut projesindeki ödeme planları ile bütçeniz uyuşmuyorsa yetkililer ile iletişime geçerek ortak bir yol bulmayı deneyebilirsiniz.

Projedeki sosyal tesisler





Yeni bir konut projesine taşınıyorsanız evin büyüklüğü kadar projede bulunan diğer olanaklar da önem taşıyor. Çocuklu bir aileyseniz sitenin bahçesi, oyun parkı ve sahası olmasına dikkat edin. Kendiniz için spor salonu, yüzme havuzu ve saunası olan projeleri inceleyebilirsiniz. Üstelik İstanbul ve Ankara gibi büyük ve kalabalık şehirlerde yaşıyorsanız otopark sorununu da unutmayın. Projede her daire için yeterli sayıda araç yeri olduğundan emin olun.