Yerli Otomobil Fabrikasının Temelleri Atıldı | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 10:35

Yerli Otomobil Fabrikasının Temelleri Atıldı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait araziye kurulacak fabrikanın temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yarın 17.30’da yapılacak.

Yerli Otomobil Fabrikasının Temelleri Atıldı
Son Güncelleme :

18 Temmuz 2020 - 22:35

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/yerli-otomobil-fabrikasinin-temelleri-atildi/18789/" title="facebook">

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) yerli otomobilinin üretimi için temelin atılacağı yerde stantlar kuruldu. Sınırlı sayıda konukla yapılacak temel atma töreninde geniş güvenlik önlemleri alındı. Tören sahasında Korona virüs (Covid-19) tedbirleri alındı.

togg-kirmizi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın Bursa’da kurulacağı açıklamasının ardından, Gemlik ilçesi TSK’ya ait arazi tahsis edildi. Fabrika inşaatının başlayabilmesi için gerekli olan ÇED raporunun olumlu bir şekilde tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam tutarının ise 22 milyar TL olacağı öğrenildi.