Yıkılma Tehlikesi Nedeniyle Boşaltılan Binada Güçlendirme Çalışmaları Devam Ediyor | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 21:46

Yıkılma Tehlikesi Nedeniyle Boşaltılan Binada Güçlendirme Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesinde Bulunan 7 Katlı Yaşa Apartmanının Kolonları Su Sızması Sonucu Hasar Gördü. Bitişiğindeki 2 Apartmanla Birlikte Tahliye Kararı Verilen Binada Güçlendirme Çalışmaları Devam Ediyor.

Yıkılma Tehlikesi Nedeniyle Boşaltılan Binada Güçlendirme Çalışmaları Devam Ediyor
Son Güncelleme :

07 Haziran 2020 - 23:03

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/yikilma-tehlikesi-nedeniyle-bosaltilan-binada-guclendirme-calismalari-devam-ediyor/18231/" title="facebook">

 

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi Dr. Sıtkı Güral Caddesinde bulunan, 1994 yılında 36 kolon üzerine inşa edilen 7 katlı 23 daireli Yaşa Apartmanının 6 taşıyıcı kolonu sızan su nedeniyle çatladı. Bina etrafında cadde ve bir sokağı güvenlik şeridiyle kapatan emniyet güçleri; güvenlik önlemlerini alarak tedbir amaçlı yandaki iki binayı da tahliye ettirdi.

 

Çevre ve Şehirlik İl Müdürlüğü tarafından tahliye edilen binada Kayapınar Belediyesi ekiplerince binanın aniden çökmemesi için kolonlara güçlendirme yapıldı. Çalışmanın tamamlanmasıyla bina sakinlerinin eşyalarını taşımalarına izin verilecek. Belediye yetkilileri, kolonlarda güçlendirme çalışması yapmalarına rağmen çatlakların durumunun iyi olmadığını, bu nedenle binanın yıkılabileceğini belirtti. Bina hakkında son kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verecek.

10 gündür dışarıda kalmak zorunda olan bina sakinlerine ise 18 ay boyunca kira desteği verilecek. Mahalledeki kiraların 800-900 TL civarında olduğunu belirten bina sakinleri ise devlet tarafından verilen kira yardımının yetersiz olduğundan şikayetçi:

“Binamız kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehirlik İl Müdürlüğü tarafından 18 ay boyunca kira desteği ve Kayapınar Belediyesi tarafından nakliye ücreti verilecek. Bundan başka bize sosyal yardım yapan kimse yok. Biz bina sakinleri olarak Valilikten ve Kayapınar Belediye başkanından maddi ve manevi konuda bize destek olmalarını istiyoruz.”