Vize ve Finaller Yüz Yüze Yapılamayacak | 23 Nisan 2024İmar Haber

23 Nisan 2024 - 19:48

Vize ve Finaller Yüz Yüze Yapılamayacak

YÖK Üniversitelere “Covid-19 Tedbirleri” Konulu Yazı Gönderildi. Sağlık Bakanlığı ile Alınan Ortak Kararlar Çerçevesinde Vize ve Final Sınavlarının da Yüz Yüze Yapılmayacağı Kararlaştırıldı.

Vize ve Finaller Yüz Yüze Yapılamayacak
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2020 - 16:47

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/yok-universitelerde-sinavlar-yuz-yuze-gerceklestirilmeyecek/17983/" title="facebook">

YÖK’ten üniversitelere “Covid-19 tedbirler” konulu yazı gönderildi.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun Üniversitelere gönderdiği yazıda, Sağlık Bakanlığının YÖK’e hitaben kaleme aldığı “11 Mayıs 2020 tarihli ve Covid-19 tedbirler” konulu yazısındaki şu ifadelere yer verildi:

“Şehirler arası kitlesel öğrenci hareketleri, farklı yerleşim birimlerinden öğrencilerin bir araya gelmesi, öğrenci yurtlarının yeniden faaliyete geçmesi ve sınav ortamlarında sosyal mesafeye uygulamaması gibi durumların, kontrol altına almakta olduğumuz pandemi ile mücadelesinde önlenemez bir risk oluşturacağı görülmektedir. 2019-2020 eğitim yılının bu tür risklere meydan vermeden tamamlanması gerekmektedir.” denildi.



Üniversitelerde vize ve final sınavlarının nasıl uygulanacağına ilişkin bir soruya cevap veren Sağlık Bakanı, sınavların yüzyüze yapılmayacağını ifade etti.

“Finallerin üniversitelere bırakılarak gerektiğinde yüz yüze yapılması yaklaşımı söz konusu idi. Özellikle Haziran’da LGS, YKS imtihanının yapılıyor olması bir hareketliliğe sebep olacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede finallerin yüzyüze yapılıyor olması bu hareketliliğin oluşturacağı kaygısı oluşturdu.”