Yüksekova'da kar yağışı başladı | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 18:49

Yüksekova’da kar yağışı başladı

HAKKARİ’NİN YÜKSEKOVA İLÇESİNDE AKŞAM SAATLERİNDE BAŞLAYAN KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTTIRARAK İLÇEYİ BEYAZA BÜRÜDÜ.

Yüksekova’da kar yağışı başladı
Son Güncelleme :

22 Aralık 2020 - 21:35

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/yuksekovada-kar-yagisi-basladi/43737/" title="facebook">

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak ilçeyi beyaza bürüdü.

Yüksekova ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan soğuk hava, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Günlerdir meteoroloji tarafından kar uyarısı sonrası akşam saatlerinde başlayan yağış etkisini sürdürerek ilçeyi beyaza bürüdü. İş yerinin önünü temizleyen İbrahim Atılgan isimli esnaf, “Sabah saatlerinde etkisini gösteren soğuk hava akşam saatlerinde etkisini artırarak her yeri beyaza bürüdü. Kısıtlamalardan dolayı 21.00’a kadar iş yerimde kalıyorum. Gelen müşterilerde zorlanmasın diye iş yerimin önünü temizledim. Bu şekilde devam ederse ulaşımı olumsuz yönden etkileyecek görülüyor. İnşallah bu kar yağışı en azından bu illet hastalığı bitirir’’ dedi.

Kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği ilçede yetkililer, özellikle yollarda oluşan buzlanmaya karşı sürücüleri uyarırken, öte yandan Yüksekova Belediyesi ve İlçe Özel İdare ekipleri ise olumsuz bir durum için hazır bekletiliyor.