Sakarya'da Heyelan | 26 Nisan 2024İmar Haber

26 Nisan 2024 - 12:10

Sakarya’da Heyelan

Yola düşen taş parçaları tehlike saçıyor. Çok sayıda kişinin kullandığı yola düşen kayalar Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına zarar veriyor.

Sakarya’da Heyelan
Son Güncelleme :

21 Ocak 2020 - 20:18

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/5-mahalleyi-ilgilendiren-yola-dusen-kayalar-tehlike-saciyor/15554/" title="facebook">

Sakarya’nın Geyve ilçesi ile Arifiye ilçesini birbirine bağlayan ve eski İpekyolu yolu olan Doğançay, Boğazköy, Kışlaçay, Çınardibi ve Pamukova ilçesine bağlı Kemaliye mahallerini birbirine bağlayan yola düşen taş parçaları tehlike saçmaya devam ediyor. Günde çok sayıda kişinin kullandığı yola düşen kayalar can kaybına ve mal kaybına neden oluyor.

 

Özellikle düşen kayaların Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattına zarar verdiği öğrenildi. Yolumuza bir önlem alınmasını istiyoruz. Yola dökülen taş parçaları nedeniyle sıkıntı çektiklerini dile getiren Arifiye ilçesi Boğazköy Mahallesi Muhtarı Ayhan Ömer Odabaş öğrencilerin ve halk otobüsünün yolu kullandığına dikkat çekerek, “Eski İpekyolu derler buraya ve burası Doğançay Mahallesi’nin girişinden Boğazköy, Kışlaçay, Çınardibi, Kemaliye-Pekşenler’e kadar çıkar bu yol. Boğazköy halkı olarak biz bu yolu alternatif olarak kullanıyoruz. Okul öğrencilerimiz Nuriosmaniye köyüne buradan gidiyorlar. Şehir merkezimize çalışan halk otobüsümüz bu yoldan geçiyor. İşe giden arkadaşlarımız burayı kullanıyor, bizim en kestirme yolumuz burası. Ama burası kayalık ve dar olduğu için sürekli taş dökülüyor. Bu yol 40 sene önce genişletildiği haliyle duruyor. Hemen yolun alt kısmında ise hızlı tren yolu bulunuyor. Oraya da taş dökülmesin diye çelik teller çekildi. Ama taşlar yolumuza dökülüyor; işe ve okula gitmekte olan arkadaşlarımıza sıkıntı oluyor. Biz bu konuda devamlı sıkıntı çekiyoruz. Onun için biran önce yetkililerden bizim bu yolumuza bir önlem almalarını istiyoruz” dedi.