7 Aralık üniversitesi'nde HES kodu uygulaması başladı | 26 Nisan 2024İmar Haber

26 Nisan 2024 - 16:38

7 Aralık üniversitesi’nde HES kodu uygulaması başladı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİNİN ALMIŞ OLDUĞU KARAR DOĞRULTUSUNDA HAYAT EVE SIĞAR (HES) KODU SORGULAMA UYGULAMASINA, BÜTÜN KAMPÜS ALANLARIMIZDA SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE BAŞLADI.

7 Aralık üniversitesi’nde HES kodu uygulaması başladı
Son Güncelleme :

07 Aralık 2020 - 14:25

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/7-aralik-universitesinde-hes-kodu-uygulamasi-basladi/32157/" title="facebook">

Kilis 7 Aralık Üniversitesi yönetiminin almış olduğu karar doğrultusunda Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulama uygulamasına, bütün kampüs alanlarımızda sorunsuz bir şekilde başladı.

Koron avirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla vatandaşların ve personelin Üniversiteye girişlerinde, Covid-19 virüsü açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadıklarını kontrol etmek için HES kodu sorgulaması yapılıyor. Sorgulama sonucunda durumu “Riskli” olan ziyaretçilerin kurumumuza girişine izin verilmiyor. Konuyla ilgili olarak Rektörü Prof. Dr. M. Doğan Karacoşkun, “Covid-19 salgının başladığı ilk günden itibaren Üniversite yönetimi olarak aldıkları bütün kararlarda öncelikli olarak personelin öğrencilerin ve Kilisli hemşehrilerimizin sağlığını düşündüklerini ve bu süreç içerisinde en önemli konunun insan sağlığının korunmasıdır” dedi.

Üniversite olarak Pandemi döneminde akademik, kültürel ve sosyal çalışmaların tüm birimlerde devam ettiğini vurgulayan Rektör Karacoşkun, gerçekleştirilen bu faaliyetlerin sorunsuz bir şekilde sürdürülmesinde insan sağlığını merkeze alan anlayışın ve gerekli tedbirler konusunda gösterilen hassasiyetin etkisinin büyük olduğunu ifade etti.