Türkiye kaçıncı torbada? İşte muhtemel rakiplerimiz | 26 Nisan 2024İmar Haber

26 Nisan 2024 - 12:01

Türkiye kaçıncı torbada? İşte muhtemel rakiplerimiz

30 Kasım Cumartesi günü TSİ 20:00’de Bükreş’te gerçekleştirilecek kura çekilişinde Türkiye’nin Muhtemel Rakipleri Kimler?

Türkiye kaçıncı torbada? İşte muhtemel rakiplerimiz
Son Güncelleme :

20 Kasım 2019 - 13:51

İzlanda ile İstanbul’da elde ettiği beraberlik sonucu EURO 2020’ye katılmayı garantileyen A Milli Futbol Takımı, H Grubu son maçında Andorra’ya konuk oldu.

Deplasmanda Enes Ünal’ın golleriyle 2-0 kazanan Milliler, daha önce kendi sahasında mağlup ettiği Fransa’nın ardından grubu ikinci sırada tamamladı.

Kuralar Ne Zaman Çekilecek?

EURO 2020 finaller aşaması için kura çekimi, 30 Kasım Cumartesi günü TSİ 20:00‘de Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirilecek. ROMEXPO Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilecek kura çekimi sonrasında gruplar belli olacak.

Açılış maçının İtalya’daki Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanmasına karar verilen şampiyonanın, yarı final ve final karşılaşmaları ise İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanacak.

Türkiye kuraya kaçıncı torbadan katılacak?

24 takımın katılacağı kura çekiminde, 4’er takımlı 6 grup ortaya çıkacak.

Eleme grubu maçlarını ikinci sırada tamamlayan ay-yıldızlı ekip, EURO 2020 kura çekimine 3. torbadan girecek.

Eleme grubundan gelen 10 grup birincisi ilk iki torbada yer alırken, en iyi iki grup ikincisi de ikinci torbada yer alacak. En düşük puanlara sahip iki grup ikincisi ise UEFA Uluslar Ligi play-off’larından gelecek 4 takımla birlikte 4. ve son torbayı oluşturacak. UEFA Uluslar Ligi play-off kuraları 22 Kasım Cuma günü çekilecek. Play-off maçları ise 26-31 Mart 2020 tarihlerinde oynanacak.

Şu ana kadar eleme gruplarından Türkiye’nin dışında EURO 2020 bileti alan 19 ülke ise şöyle: İngiltere, Çekya, Ukrayna, Portekiz, Almanya, Hollanda, Hırvatistan, İspanya, İsveç, Polonya, Avusturya, Fransa, Belçika, Rusya, İtalya, Finlandiya, İsviçre, Danimarka, Galler

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.