2020 Yılı Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu? | 26 Nisan 2024İmar Haber

26 Nisan 2024 - 21:13

2020 Yılı Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu?

2. dönem 6 aylık dilimde enflasyon oranı yüzde 5’i geçtiğinden emeklilere verilecek zam yüzde 5’in üzeri enflasyon farkı olarak yansıtılacak. Aralık ayı hariç şu an için yüzde 0,59’luk enflasyon farkını zaten hak etmiş durumda olan emeklilerin toplam zammı ne kadar olacak?

2020 Yılı Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu?
Son Güncelleme :

02 Ocak 2020 - 16:53

Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım aylarına ilişkin aylık enflasyon hesaplandığında ortaya çıkan rakam 5 ay için yüzde 5.59 oldu. Yarın açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranı da bu oranın üzerine eklenerek yüzde 5’i aşan kısım emeklilerin maaşına fark olarak yansıtılacak.

Zaten 0,59 oranında maaş farkını hak etmiş olan emekliler yarın açıklanacak Aralık ayına ilişkin olan enflasyon rakamları 3 Ocak 2020 tarihinde açıklanacak. Aralık ayı enflasyon oranını da açıklanır açıklanmaz sitemizden takip edebilirsiniz.

Piyasada beklenen Aralık ayına ilişkin enflasyon ise yüzde 0.74 seviyesi olarak öne çıkıyor. Bu şekilde gerçekleşmesi durumunda emeklilere ödenecek enflasyon farkı yüzde 1,33 olması ve maaşlara yansıması bekleniyor.

Memur ve Emekli Zam Oranları Açıklandı

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN