Ayvalık Kamu Lojmanları Satışa Çıkarıldı | 19 Mart 2024İmar Haber

19 Mart 2024 - 07:27

Ayvalık Kamu Lojmanları Satışa Çıkarıldı

Balıkesir Çevre ve Şehircilik Milli Emlak Müdürlüğünce Ayvalık’ta bulunan kamu konutlarının ihalesi 23 Aralık 2020 tarihinde yapılacaktır.

Ayvalık Kamu Lojmanları Satışa Çıkarıldı
Son Güncelleme :

27 Kasım 2020 - 19:33

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/ayvalik-kamu-lojmanlari-satisa-cikarildi/26231/" title="facebook">

Balıkesir İli Ayvalık İlçesinde bulunan ve aşağıda nitelikleri belirtilen taşınmazlar (kamu konutları ve diğer taşınmazlar); karşılarında belirtilen tarih ve saatinde Ayvalık Milli Emlak Müdürlüğünce oluşturulacak Komisyon huzurunda; taşınmazların 2886 sayılı Kanunun 45.maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile ayrı ayrı satış ve kiralama ihalesi yapılacaktır.

Kamu Konutları İçin İhaleye katılacak isteklilerin ;

a) Geçici Teminat Bedelinin Ayvalık Mal müdürlüğünün hesabına yatırıldığına dair makbuzun, (2886 Sayılı Kanunun 26.maddesinde belirtilen değerlerden herhangi biri olabilir. Banka Teminat Mektubunun verilmesi

b) Gerçek kişilerin ; Yasal yerleşim yeri belgesini (İkametgah ilmuhaberi) ile Nüfus kayıt örneği veya arkalı-önlü nüfus cüzdanı fotokopisinin,

c) Tüzel kişilerin;

  • İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi,
  • Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikce tastik edilmiş yetki belgesi ve imza sirkülerinin veya Vekaletname verilmesi halinde belge aslının veya noterlikçe tasdik edilmiş örneğinin,
  • Kamu Tüzel Kişilerinin ise belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgenin, İhale saatine kadar Komisyon Başkanlığına verilmesi gerekmektedir.

1- 4706 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17 nci maddesinin dördüncü fıkrasının (p) bendi gereğince, mülkiyeti Hazineye ait kamu konutlarının satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler, vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan kamu konutu, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tâbi tutulmaz.

  • 2-  (1) Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulan kamu konutlarından ihalenin yapıldığı tarihte; adlarına görev, sıra ve hizmet tahsisli kamu konutu tahsis edilen (şartlı tahsisler dahil) ve fiilen konutta oturanlar öncelikli alım hakkına sahiptir.
  • (2) Öncelikli alım hakkı sahibinin kamu konutunu satın almak istemediğini bildirmesi, süresi içerisinde herhangi bir bildirimde bulunmaması ya da yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, en yüksek teklifi veren istekli tarafından satış bedeli peşin veya Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şekilde en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve taksitlerle kanunî faizi ile birlikte ödenebilir.
  • (3) Öncelikli alım hakkı sahibinin; kamu konutunu satın almak istemesi ve süresi içerisinde satış bedelini peşin olarak ödemesi veya peşinatı ödeyerek Taksitli Satış Sözleşmesini imzalaması halinde bu durum İhalede en yüksek teklifi veren isteklisine bildirilir.
  • (4) Bedelin yetkili kredi kuruluşlarından kredi temin edilerek ödenmek istenilmesi halinde, alıcı tarafından kredi kuruluşu ile yapılan kredi sözleşmesi veya kredi açıldığına dair kredi kuruluşunun resmî yazısı verilir ve kredi kuruluşu tarafından bedel ilgili muhasebe biriminde açılacak emanet hesabına aktarılması halinde İdarece, tapu müdürlüklerine kredi kuruluşu lehine ipotek tesis edilmesi ve alıcı adına tescil işleminin yapılması hususu yazıyla bildirilir.

3- 4706 sayılı Kanunun 4. maddesinin “(Ek fıkra : 28/112017 – 7061/58md.)” gereği ihale tarihine kadar kurumlarınca bildirilenler yasa gereği öncelikli alım hakkı sahibi sayılacaktır.

4- İhale Şartnameleri mesai saatleri içerisinde Ayvalık Milli Emlak Müdürlüğünde bedelsiz görülebilir.

5- Halen ihalelere katılmaktan yasaklı olanlar kendi adlarına veya vekaleten ihaleye katılamazlar. Bu kişiler adına ihale yapılmış olsa bile ihale iptal edilir.

6-Posta yolu ile verilecek tekliflerde gecikmeler kabul edilmeyecektir.

7-Komisyon İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.



BALIKESİR AYVALIK LOJMAN SATIŞ İHALESİ

Ayvalık İmar Haberleri