Balıkesir'in inşasında engellilerle söz sahibi olacak | 28 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 00:20

Balıkesir’in inşasında engellilerle söz sahibi olacak

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CANAN ÇAKIR İSMİNDEKİ YÜRÜME ENGELLİ BİR KİŞİNİN YOL YAPIM ÇALIŞMALARINDA KENDİLERİNDEN DE FİKİR ALINMASINI İSTEMESİ ÜZERİNE BUNDAN SONRA YAPACAKLARI TÜM PROJELERDE ENGELLİ BİREYLERDEN GÖRÜŞ ALMAK İÇİN UYGULAMA BAŞLATTI.

Balıkesir’in inşasında engellilerle  söz sahibi olacak
Son Güncelleme :

07 Aralık 2020 - 13:00

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/balikesirin-insasinda-engellilerle-soz-sahibi-olacak/32062/" title="facebook">

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi,Canan Çakır ismindeki yürüme engelli bir kişinin yol yapım çalışmalarında kendilerinden de fikir alınmasını istemesi üzerine bundan sonra yapacakları tüm projelerde engelli bireylerden görüş almak için uygulama başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz Canan Çakır’ın isteğini yerine getirerek Zağnos Paşa Camisi çevresinde yapımı devam eden düzenlemede engelli rampalarının uygunluğunu yerinde test etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tüm şehirlere örnek olacak bir uygulamaya geçtiklerini belirterek, bundan sonraki tüm projelerde engellilerin uyumu konusunda onlardan görüş alacaklarını bildirdi. Balıkesir merkezi ve 20 ilçesinde yapılacak projelerde engellilerin kullanımının uygun olup olmadığını yerinde uygulama ile görüşlerinin alınmasının önemli olduğunu söyleyen Yücel Yılmaz, bu uygulamayı yaygınlaştıracaklarını kaydetti.

Yücel Yılmaz: “Projelerimize engelli kardeşlerimizi de dahil edeceğiz”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yürüme engelli Canan Çakır’la birlikte proje alanında yaptığı açıklamada, “Bugün Canan Hanım’la beraber Balıkesir’imiz için hayırlı bir işe başlangıç yapıyoruz. Gerçekten kullanıcılarının uyguladığı ve yönetimde yer aldığı bir süreci başlatıyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Konseyi Engelli Meclisi, aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir TV’sinin beraber hazırladığı bir programda Canan Hanım çok güzel bir tespitte bulundu. Dedi ki; “keşke yaparlarken biz de yanlarında olsak.” Bugün şehirdeki bütün projelerimizi yaparken mutlaka engelli, kullanıcı bir arkadaşımızın onlardan direkt yararlanışının ve yapılma esnasında onların fikirlerinin alınması ve uygulama modelinin gelişmesi önemli. Böylece hem Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanları olan proje ekibinin hem de uygulayıcılarının bir şekilde kullanıcılarla birleşmesine öncülük yapacağız. Bundan sonra şehrimizde engellilerimizi sadece bir binada, onların özel ihtiyaçlarını karşılayan parklarda değil, şehrimizde bulunan her noktada onların öngörüleriyle ve yapılış aşamasındaki tüm fikirlerini alarak yapacağız. Şimdi inşallah Canan Hanım’la beraber inşallah bir uygulamayı başlatıyoruz. Bu da şehrimizde 20 belediye başkanımız ve büyükşehirin yaptığı her yerde mutlaka bir engelli kardeşimizin fikrini alarak projelerimizi devam ettireceğiz. Biz bazı şeyleri kağıt üstünde planlıyoruz ama sahaya indiğimizde bunu siz yaşıyorsunuz” diye konuştu.

Canan Çakır: “Bizi dinlediğiniz için teşekkür ederiz”

Projelerin engellilerin uyumuna yönelik görüşlerinin alınmasını isteyen yürüme engelli Canan Çakır ise şunları söyledi:

“Bu biraz terzi müşterisini görmeden kıyafet dikebilir mi? Elbette dikemez. O yüzden müşterisini görmesi, tanıması gerekiyor. Bu yol yapılırken de bizleri tanıdıklarını, bizim ihtiyaçlarımızı bildiklerinde gerçekten güzel sonuçların çıkacağını biliyoruz. İlk başta BBTV ailesine bizimle konuştukları, röportaj yaptıkları için, ondan sonra da size teşekkür edeyim şehrinizin sesine kulak verdiğiniz için, bizlerin sesine kulak verdiğiniz için. Yaptığınız tüm çalışmalarda da görüyoruz, bizi hep bir şeylere dahil etmeye çalışıyorsunuz. Bizleri dinlediğiniz için ve bundan sonra da dinleyeceğiniz için teşekkürler.”

Yapılan açıklamaların ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve yürüme engelli Canan Çakır, kaldırım çalışmalarında oluşturulan engelli rampalarını test etti. Tekerlekli sandalyesiyle engelli rampalarının uygunluğunu test eden Canan Çakır, rampalarda gördüğü aksaklıkları proje uygulayıcılarına iletti.