Anasayfa
Bitlis kara gömüldü 214 köy yolu ulaşıma kapandı
Bu haber 1944+ kez okundu.
(İHA) - İhlas Haber Ajansı |
Haber
Girişi: 21.01.2021 - 12:45, Güncelleme:
27.08.2021 - 19:24
Bitlis kara gömüldü 214 köy yolu ulaşıma kapandı
Bitlis kara gömüldü 214 köy yolu ulaşıma kapandı
BİTLİS’TE BİR HAFTADIR ARALIKLARLA DEVAM EDEN KAR YAĞIŞI KENT MERKEZİNDE 2 METREYE ULAŞIRKEN, YÜKSEK KESİMLERDE İSE 3 METREYİ AŞTI.
Bitlis’te bir haftadır aralıklarla devam eden kar yağışı kent merkezinde 2, yüksek kesimlerde ise 3 metreyi aştı. Araçlar, evler, duraklar ve tabelalar kardan kaybolurken, 214 köy yoluna da ulaşım sağlanamıyor.Bitlis’te geçen hafta çarşamba günü başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, kent merkezinde 2 metreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 3 metreyi aştı. Etkisini sürdüren kar yağışı ile birlikte belediyeye ait iş makineleri de yollarda genişletme çalışmalarına başladı.İl özel idaresi, karayolları ve Bitlis Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kent merkezindeki kar ise kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.Çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulunan meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığında da hissedilir derecede düşün yaşandığını bildirdi.İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi tarafından yapılan açıklamada, 214 köy yolunun yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu, karla mücadele ekiplerinin 7/24 mesailerine devam ettiğini bildirdi. 9 ayrı şantiyede 75 personel ve 52 iş makinesi ile kapalı olan köy yollarının en kısa sürede yeniden ulaşıma açılacağı ifade edildi.
BİTLİS’TE BİR HAFTADIR ARALIKLARLA DEVAM EDEN KAR YAĞIŞI KENT MERKEZİNDE 2 METREYE ULAŞIRKEN, YÜKSEK KESİMLERDE İSE 3 METREYİ AŞTI.
Bitlis’te geçen hafta çarşamba günü başlayan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, kent merkezinde 2 metreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 3 metreyi aştı. Etkisini sürdüren kar yağışı ile birlikte belediyeye ait iş makineleri de yollarda genişletme çalışmalarına başladı.
İl özel idaresi, karayolları ve Bitlis Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kent merkezindeki kar ise kamyonlarla şehir dışına taşınıyor.
Çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulunan meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığında da hissedilir derecede düşün yaşandığını bildirdi.
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi tarafından yapılan açıklamada, 214 köy yolunun yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu, karla mücadele ekiplerinin 7/24 mesailerine devam ettiğini bildirdi. 9 ayrı şantiyede 75 personel ve 52 iş makinesi ile kapalı olan köy yollarının en kısa sürede yeniden ulaşıma açılacağı ifade edildi.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları
(0)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.