Bursa Uludağ Üniversitesi'nde yerli aşı çalışmalarına yenileri ekleniyor | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 11:52

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yerli aşı çalışmalarına yenileri ekleniyor

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BUÜ) VETERİNER FAKÜLTESİ VİROLOJİ ANABİLİM DALI’NDA YÜRÜTÜLEN AŞI GELİŞTİRME ÇALIŞMALARINA YENİ BİR YERLİ AŞI PROJESİ DAHA EKLENDİ.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yerli aşı çalışmalarına yenileri ekleniyor
Son Güncelleme :

21 Aralık 2020 - 14:00

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/bursa-uludag-universitesinde-yerli-asi-calismalarina-yenileri-ekleniyor/42805/" title="facebook">

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı’nda yürütülen aşı geliştirme çalışmalarına yeni bir yerli aşı projesi daha eklendi.

TÜBİTAK-KAMAG tarafından 1007 programı kapsamında açılan “Stratejik Öneme Sahip Hayvan Aşılarının Geliştirilmesi Ve Yerli İmkanlarla Üretilmesi” konulu çağrıda desteklenmeye hak kazanan “Sığırlar İçin Kombine E.Coli, Rotavirus Ve Coronavirus Aşısı Geliştirilmesi” konulu proje çalışmalarıyla tamamen yurt dışı bağımlılığı olan bir aşının yerlileştirilmesi hedefleniyor. Yöneticiliğini Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ’ın yaptığı projede, Bursa Uludağ Üniversitesi yönetici kuruluş (PYÖK) olarak yer alıyor. Selçuk Üniversitesi ve bir özel sektör kuruluşu da (Vetal Hayvan Sağlığı A.Ş.) proje paydaşları arasında yer alıyor.

Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ, projenin toplam 36 ayda tamamlanması ve geliştirilecek ürünün ruhsatlanıp GMP şartlarında üretilerek yurt içi / yurt dışı pazarlara ulaştırılmasını hedeflediklerini söyledi.