Meydan Kent Projesi çalışmaları sürüyor | 8 Mayıs 2024İmar Haber

8 Mayıs 2024 - 10:53

Meydan Kent Projesi çalışmaları sürüyor

KİLİS’TE, CUMHURİYET MEYDANININ DA İÇERİSİNDE BULUNDUĞU ESKİ BELEDİYE BİNASI, RENK PASAJ BAŞTA OLMAK ÜZERE YIKILARAK, TARİHİ MEKANLARIN ORTAYA ÇIKARILMASI İÇİN HAZIRLANAN MEYDAN KENT PROJESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR.

Meydan Kent Projesi çalışmaları sürüyor
Son Güncelleme :

17 Aralık 2020 - 10:30

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/meydan-kent-projesi-calismalari-suruyor/39506/" title="facebook">

Kilis’te, Cumhuriyet meydanının da içerisinde bulunduğu eski belediye binası, Renk pasaj başta olmak üzere yıkılarak, tarihi mekanların ortaya çıkarılması için hazırlanan Meydan Kent Projesi çalışmaları sürüyor.

Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tohumcu, Plan ve Proje Müdürü Murat Bilecen ile birlikte TOKİ Başkan Yardımcıları Dursun Baştürk, Hakan Akbulut ve Toplu Konut Projeleri ve Araştırma Dairesi Başkanı Serhat Günkar ile bir araya gelerek, Kilis için yapılması planlanan Meydan Kent Projesi ile ilgili istişarelerde bulundu.

18 Temmuz 2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kilis ziyaretinde gündeme gelen Bakan Kurum’un talimatıyla, Meydan Kent Projesi hazırlanması talimatını vermişti.