Pazar yeri girişinde kadınlar KADES bilgilendirmesi | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 09:33

Pazar yeri girişinde kadınlar KADES bilgilendirmesi

MANİSA’NIN SELENDİ İLÇESİNİN PAZAR YERİ GİRİŞİNE “KADINA ŞİDDETE HAYIR” STANDI AÇILDI. STANDI ZİYARET EDEN KADINLARA, KOLLUK KUVVETLERİNCE ‘KADINA KARŞI ŞİDDETİN ÖNLENMESİ’ AMACIYLA GELİŞTİRİLEN KADIN ACİL DESTEK UYGULAMASI (KADES) HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ.

Pazar yeri girişinde kadınlar KADES bilgilendirmesi
Son Güncelleme :

27 Kasım 2020 - 9:10

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/pazar-yeri-girisinde-kadinlar-kades-bilgilendirmesi/25690/" title="facebook">

Manisa’nın Selendi ilçesinin pazar yeri girişine “Kadına Şiddete Hayır” standı açıldı. Standı ziyaret eden kadınlara, Kolluk kuvvetlerince ’Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi’ amacıyla geliştirilen Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgiler verildi.

Selendi Kaymakamı Ali Yıldırım ve Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Akkoç pazar yerinde kurulan KADES bilgilendirme standını ziyaret ederek bilgi aldı. Kaymakam Ali Yıldırım, “Selendi, kadına şiddet konusunda çok iyi durumda, biz ilçemizde 1 tane bile kadına şiddet konusu yaşanmasını istemiyoruz. Adını bile duymak istemiyoruz. Onun için mücadele ediyoruz. KADES diye bir uygulamamız var. Bu uygulamanın yaygın kullanımını sağlamamız gerekiyor. KADES, akıllı telefon kullanıcısı kadınların, IOS ve Android telefonlarına indirebileceği, aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarının mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak, bir tuşla 112, 155, 156 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği bir uygulama olacak.” dedi.