Sazak Deresi ıslah ediliyor | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 05:47

Sazak Deresi ıslah ediliyor

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (SASKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATAKUM İLÇESİ KÖRFEZ MAHALLESİ’NDEKİ SAZAK DERESİ’NİN KÖTÜ GÖRÜNTÜSÜNE SON VERMEK İÇİN DÜĞMEYE BASTI. ISLAH ÇALIŞMALARINA BAŞLANAN DERENİN OCAK AYINDA BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR.

Sazak Deresi ıslah ediliyor
Son Güncelleme :

30 Aralık 2020 - 16:00

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/sazak-deresi-islah-ediliyor/48067/" title="facebook">

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’ndeki Sazak Deresi’nin kötü görüntüsüne son vermek için düğmeye bastı. Islah çalışmalarına başlanan derenin ocak ayında bitirilmesi planlanıyor.

Samsun’un 17 ilçesinde altyapı çalışmalarına ara vermeden devam eden SASKİ, aşırı yağışlar sonucu meydana gelebilecek taşkınların önlenmesi için dereleri ıslah ediyor. Atakum ilçesi Körfez Mahallesi sınırlarında bulunan ve 305 hektar yağış alanına sahip Sazak Deresi’nin kötü görüntüsüne son vermek için harekete geçen ekipler, bölgede yoğun bir çalışma başlattı.

Ocak ayında bitirilmesi hedeflenen çalışma ile çevreye olan olumsuz etkilerinin önüne geçilip, kötü görüntüler ortadan kalkacak. Modern bir yapıya kavuşarak güzel bir duruma getirilecek olan Sazak Deresi’ndeki çalışmaların ardından vatandaşların mağdur olmaması için kentteki risk altında bulunan tüm derelerin projelendirilerek, ıslahlarının sağlanacağı ifade edildi.