SGK'dan Bağ-Kur sigortalılarına müjde | 14 Mayıs 2024İmar Haber

14 Mayıs 2024 - 06:38

SGK’dan Bağ-Kur sigortalılarına müjde

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SGK) VAN İL MÜDÜRÜ ABİDİN GÖKSOY, 7256 SAYILI KANUNDAN FAYDALANMAK İÇİN SGK YAPILANDIRMASINDA MÜRACAATLARIN 1 ŞUBAT 2021 TARİHİNE KADAR UZATILDIĞINI İFADE EDEREK, EMEKLİ ŞARTLARINI OLUŞTURUP, BORCUNDAN DOLAYI EMEKLİ OLAMAYAN BAĞ-KUR SİGORTALILARINA BÜYÜK FIRSAT DOĞDUĞUNU BELİRTTİ.

SGK’dan Bağ-Kur sigortalılarına müjde
Son Güncelleme :

11 Ocak 2021 - 11:30

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy, 7256 Sayılı Kanundan faydalanmak için SGK yapılandırmasında müracaatların 1 Şubat 2021 tarihine kadar uzatıldığını ifade ederek, emekli şartlarını oluşturup borcundan dolayı emekli olamayan Bağ-Kur sigortalılarına büyük fırsat doğduğunu belirtti.

7256 Sayılı Kanundan faydalanmak için SGK yapılandırmasında müracaatların 1 Şubat 2021 tarihine kadar uzatıldığını ifade eden SGK Van İl Müdürü Abidin Göksoy, “Sigortalıların yapılandırmaya müracaat etmeleri halinde, Bağ-Kur borçlarında indirime gidilecek, kalan borçta ise kurumumuz ile protokol yaptığımız bankalar (Halk Bankası-Ziraat Bankası-Vakıflar Bankası) aracılığı ile ödenerek emekli olacaklardır” dedi.

7256 Sayılı SGK yapılandırmasının işverenler, iş adamları ve esnaf için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Göksoy, “Borçlarını 1 Şubat 2021 tarihine kadar yapılandırmaları ve ilk taksiti ödemeleri halinde, SGK’nın teşvik indirimlerinden faydalanabilecek, ihalelere katılabilecek, icrai işlemler durdurulacak ve ‘borcu yoktur’ yazıları verilebilecektir. Bu anlamda Bağ-Kur sigortalıların bu fırsattan faydalanmaları onların yararına olacaktır” ifadelerini kullandı.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN