Yılkı atlarıyla yarışmıştı, katledilmelerine tepki gösterdi | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 22:54

Yılkı atlarıyla yarışmıştı, katledilmelerine tepki gösterdi

AMASYA’DA BİRİ GEBE İKİ YILKI ATININ SİLAHLA VURULARAK KATLEDİLMESİNE ÇOK SAYIDA VATANDAŞIN YANI SIRA MOTOSİKLETİYLE O ATLARLA YARIŞAN ALİ ERDAL DA TEPKİ GÖSTERDİ.

Yılkı atlarıyla yarışmıştı, katledilmelerine tepki gösterdi
Son Güncelleme :

03 Ocak 2021 - 10:35

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/yilki-atlariyla-yarismisti-katledilmelerine-tepki-gosterdi/50295/" title="facebook">

Amasya’da biri gebe iki yılkı atının silahla vurularak katledilmesine çok sayıda vatandaşın yanı sıra motosikletiyle o atlarla yarışan Ali Erdal da tepki gösterdi.

2,5 yıl önce arkadaşlarıyla birlikte gittiği Amasya-Samsun sınırında bulunan Akdağ mevkisinde motosikletiyle ilerlerken tesadüfen yılkı atları sürüsüyle karşılaşması üzerine bir süre heyecanlanan motokrosçu Ali Erdal, peşlerinden gidip atlarla adeta yarıştığı anları kask kamerasıyla görüntülemişti.

Doğal ortamda yetiştikleri için çok iri olan yılkı atlarıyla yarıştığı anların kendisi için güzel bir hatıra olduğunu hatırlatan Ali Erdal, Suluova ilçesine bağlı Seyfe köyü Ovacık Yaylası’nda iki atın silahla vurularak katledilmesine tepki gösterdi. Kış dönemlerinde beslenmeleri için ot taşıdıkları atları katleden kişi ya da kişilerin bulunup cezalandırılmasını isteyen Erdal, “Keşke kurşuna verecekleri parayı biraz saman ve yem alıp atların beslenmesine katkıda bulunsalardı” diye konuştu.

Yaylada sürü halinde özgürce koştukları görüntüler doğa tutkunları tarafından sosyal medyada paylaşılan yılkı atlarının katledilmesine ilişkin Doğa Koruma ve Mili Parklar Amasya Şubesi ile jandarma ekiplerince önceki gün yapılan incelemede köylülerin bilgisine başvurulmuştu.