2020'de Whatsapp'a Yeni Gelen Özellikler | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 23:17

2020’de Whatsapp’a Yeni Gelen Özellikler

Whatsapp’a 2020’de yeni gelen özellikler neler? Whatsapp yeni özelliklerini 2019 yılı içerisinde yapılmıştı. Şimdi ise 2020 yılı için yapacağı yeni özellikleri duyurdu. Peki ama Whatsapp’ın 2020 özellikleri neler?

2020’de Whatsapp’a Yeni Gelen Özellikler
Son Güncelleme :

01 Ocak 2020 - 12:16

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/2020-de-whatsappa-yeni-gelen-ozellik-uygulamalari/14922/" title="facebook">

Whatsapp’a 2020’de yeni gelen özellikler neler? Whatsapp yeni özellikler 2019 yılı içerisinde yapmıştı. Şimdi ise 2020 yılı için yapacağı yeni özellikleri duyurdu. Peki ama Whatsapp’ın 2020 özellikleri neler?

Whatsapp yeni özelliklerini 2020 yılı itibariyle kullanıcılarına sunmayı hedefliyor. 2019 yılı içerisinde çeşitli yeni uygulamaları bünyesine katan Whatsapp, en çok karanlık mod özelliğiyle dikkat çekmişti. Bu nedenle beklenen ilk özellik telefonda karanlık mod uygulaması…

Çok uzun yıllardır Snapchat’te bulunan kendi kendini imha eden mesaj özelliği yeni yıldan sonra WhatsApp‘a geliyor. Bu sayede kullanıcılar gönderdikleri mesajın ne zaman silineceğini seçebilecek.

Web WhatsApp‘ta kullanıcıların çok istediği bir özellik hayata geçmeye hazırlanıyor. Bundan sonra bilgisayardan WhatsApp’ı kullananlar arama da yapabilecek.

WhatsApp Web üzerinden ‘arama‘, şüpheli gördüğünüz bir içerik olduğunda bu içeriğin doğruluğunu internet üzerinden aramak istediğinizde kullanacağınız bir özellik. Diğer bir deyişle telefonla yaptığınız sesli aramalardan söz etmiyoruz.



Çift tikin göründüğü gibi bu tip mesajların yanına WhatsApp artık büyüteç simgesi koyacak ve arama yapmak istediğinizde bu büyüteçe basmanız yeterli olacak.

Büyüteç’e tıklayan kullanıcılar ‘Bunun için web’de arama yapmak ister misiniz? Bu işlem mesajı Google’a yükler’ mesajıyla karşılaşıyor.

KARE KOD İLE ARKADAŞ EKLEME

WhatsApp’ta yakında QR kod ile kişi eklenebilecek. Bu özellik sayesinde QR kodlar, kullanıcıların telefon numaralarının kaydedilme ihtiyacını ortadan kaldıracak. Çünkü WhatsApp, bu kodlar sayesinde kişilerinize yeni birini otomatik olarak ekleyecek.

KONFERANS ÖZELLİĞİNDE İYİLEŞTİRME

Son dönemde en çok kullanılan özelliklerin başında gelen konferans özelliğinde de iyileştirmeye gidiliyor. WhatsApp’ta 8 kişinin aynı anda video konferans yapabilmesinin önünü açtı. Bu özellik üzerinde çalışmalarını sürdüren geliştiriciler, artık istenilen kullanıcının ekranını büyütmenize imkan tanıyacak.

HAREKETLİ ÇIKARTMALAR

WhatsApp’ın Android beta sürümünde hareketli çıkartmalar özelliğinin göründüğünden bahsetmiştik. WhatsApp’ın açıklamalarına göre bu özellik artık hazır ve aktif edileceği günü bekliyor. Bir sohbet esnasında hareketli çıkartmalar gönderebileceğiniz bu özellik, WhatsApp deneyiminize önemli bir yenilik kazandırmış olacak.

WhatsApp 8 Şubat 2021 Güncellemesi Nedir?