2020 Yılında Emeklilik Maaş Hesaplama Yöntemi | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 13:16

2020 Yılında Emeklilik Maaş Hesaplama Yöntemi

2020 Yılı Güncel Emeklilik Maaşı Nasıl Hesaplanır?

2020 Yılında Emeklilik Maaş Hesaplama Yöntemi
Son Güncelleme :

17 Kasım 2019 - 21:14

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/2020-yilinda-emeklilik-maas-hesaplama-yontemi/12345/" title="facebook">

Uzun yıllar çalışıp Prim gün sayısını doldurup aktif çalışma yaşamını doldurmaya hazırlanan vatandaşlar “Ne kadar emekli maaşı bağlanacak  sorularıına yanıt arıyor. Emeklilik maaşı hakkında bilgilere erişmek isteyen vatandaşlar, SSK ve Bağkur emeklilik maaşı hesaplama yöntemlerini merak ediyor. Peki, emeklilik maaşı nasıl ve nereden hesaplanır?
Emeklilik maaşı hesaplama yöntemleri aktif ya da emekliliğine çok az kalan vatandaşlar tarafından gündemdeki yerini koruyor. Emekli maaşı miktarı farklı kriterlere göre değişkenlik göstermektedir. İşte, emekli maaşı hesaplama ile ilgili yöntemler şunlardır.

EMEKLİ MAAŞI NEYE GÖRE HESAPLANIYOR?

Emekli maaşınız çalıştığınız süre, ödediğiniz prim miktarı gibi pek çok spesifik kritere göre hesaplanmakta. Uzun süre çalışan ve yüksek prim ödeyen sigortalıların görece daha fazla maaş aldığını gözlemlemekteyiz. Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon farkına göre yılda iki kez zamlanan emekli maaşları hak sahibinin istediği herhangi bir banka şubesine yatırılabiliyor.

Emeklilik Maaşınızı https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden sorgulayabilirsiniz.

4A (SSK) çalışanları için emeklilik aylığı hesaplama:

Öncelikle bunun için aşağıda vermiş olduğumuz linke tıklamanız gerekmektedir. Ardından açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, Baba adınızı, Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve son olarak doğum tarihinizi giriniz. Daha sonra Sorgula butonuna basarak emeklilik aylığı hesaplama işlemini tamamlayınız.

4B (BAĞ-KUR) çalışanları için emeklilik aylığı:

Vermiş olduğumuz linke tıklayın. Açılan sayfada Kimliğimi Şimdi Doğrula butonuna tıklayın. Daha sonra T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi giriniz. Yönlendirildiğiniz sayfada Kurumu kısmından esnaf mısınız yoksa tarımla mı uğraşıyorsunuz onu seçin. Daha sonra Sorgula seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayınız.