AB Bankaları Korona Virüsün 2. Dalgası İçin "kötü banka" Planı Hazırlıyor | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 08:53

AB Bankaları Korona Virüsün 2. Dalgası İçin “kötü banka” Planı Hazırlıyor

Avrupa Merkez Bankası, koronavirüs borç dalgası için ‘kötü banka’ planı hazırlıyor.

AB Bankaları Korona Virüsün 2. Dalgası İçin “kötü banka” Planı Hazırlıyor
Son Güncelleme :

16 Haziran 2020 - 23:00

Dünya çapında gazetelere ve uydu yayınlarına yolladığı haber raporları ile tanınan, Londra merkezli haber ajansı Reuters’ın haberine göre; Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilileri, koronavirüs salgını sonrasında ortaya çıkabilecek yüz milyarlarca Euro’luk ödenmemiş kredilerle başa çıkmak için bir plan hazırladıkları bildirildi.

Hazırlanan bu plana göre; “Avrupa Merkez Bankası, ödenmemiş Euro borcunu satın alacak bir “kötü banka” fikrini değerlendirmek üzere bir görev gücü kurdu ve bu plan üzerine çalışmalar son haftalarda hızlandırıldı.”

Ülkemizde de buna benzer bir uygulama halihazırda zaten bulunmakta, şöyle ki; bankalar alacak dosyalarını bir paket haline getirerek satışa çıkarıyor. “Varlık Yönetimi” adıyla faaliyet gösteren özel şirketler bu alacakları düşük fiyatla satın alıyor. Satış fiyatı bankaya ve pakete göre değişiyor. Alacakları satın alan varlık yönetimi şirketi, paketteki alacaklıların kapısını çalıyor. Bazı alacaklılara peşin, bazılarına taksitle ödeme kolaylığı gösteriyor. Bazıları için icra takibi başlatıyor. Bazı alacaklardan ise hiçbir şey alamıyor. Varlık yönetimi şirketlerinin kanuni avantajı ise bankaların sahip olmadıkları imkânlara ve özellikle kredi borcu olan vatandaşlarla pazarlık etme özelliğine sahip olmaları.

Türkiye’nin yüksek olasılıkla Ekim’de COVID-19 (koronavirüs) salgınının ikinci dalgası ile karşılaşabileceğini belirten ABD’deki Columbia ve Michigan Üniversitelerinde misafir araştırmacı olarak görev yapan sağlık uzmanı Prof. Dr. Onur Başer, “Sayıları takip etmek yerine, gerekli önlemlerin şimdiden alınması gerekiyor” dedi.

Türkiye ve OECD ülkelerinin korona virüsle mücadelelerinin karşılaştırmasının araştırmalarını da yapan Başer: “Gelir dağılımıyla virüse yakalanma arasında sıkı bir ilişki var” ifadesini kullandı.

Uzmanlar, bir yandan koronavirüs ile mücadele amacıyla alınan tedbirler esnetilirken diğer yandan da yaz tatili dönemi yaklaşırken ikinci bir dalga yaşanabileceğine dikkat çekerken, vatandaş yaklaşmakta olduğu iddia edilen ikinci bir korona virüs; (Sars-CoV-2) pandemi salgını ile mücadelede kredi borçlarını ödemekte bankaların ve hükümetin alacağı önlemleri merak etmekteler.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN