Ağyatan Lagünü Hassas Alan İlan Edildi | 25 Nisan 2024İmar Haber

25 Nisan 2024 - 03:46

Ağyatan Lagünü Hassas Alan İlan Edildi

Adana’nın Karataş ilçesinde bulunan ülkemizin en büyük lagün gölü Ağyatan (Akyatan) Kesin Korunacak Hassas Alan İlan Edildi.

Ağyatan Lagünü Hassas Alan İlan Edildi
Son Güncelleme :

03 Eylül 2020 - 23:48

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/agyatan-lagunu-hassas-alan-ilan-edildi/19796/" title="facebook">

Adana ili Karataş ilçesinde bulunan Ağyatan Lagünü Doğal Sit alanının statüsü yeniden değerlendirilerek sınır ve koordinatlarının bulunduğu alan “Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak Cumhurbaşkanlığı kararıyla tescil edilmiş ve Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Yürürlüğe giren yeni yönetmelikle doğal sitler 3 kategoride belirlenecektir:
– “Kesin Korunacak Hassas Alanlar”
– “Nitelikli Doğal Koruma Alanları”
– “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları”

akyatan-golu
Kesin korunacak hassas alanlar”; Bakanlar Kurulu kararı ile ilan edilecek bu alanlara yapı yasağı getirilecek ve bu alanlarda bilimsel çalışmalar hariç tüm kullanımlar sınırlandırılacaktır.
Nitelikli doğal koruma alanları”; koruma amaçlarına uygun olarak yörede yaşayanların alanın mevcut kaynaklarını kullanmasını sağlayarak doğal hayata dayalı geleneksel yaşam şekillerinin korunacağı alanlar olacaktır.
Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları”; kesin korunacak hassas alanlar veya nitelikli doğal koruma alanlarını etkileyen, bu koruma bölgeleri ile bütünlük gösteren, korumaya katkı sağlayacak, doğal ve kültürel bakımdan uyumlu düşük yoğunlukta faaliyetler, turizm ve yerleşimlere izin veren alanlar olacaktır.

resmi-gazete-karar-agyatan-lagunu

Karataş İmar Haberleri