Akdeniz Belediyesinden yapılandırma açıklaması | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 07:59

Akdeniz Belediyesinden yapılandırma açıklaması

MERSİN’İN MERKEZ İLÇE AKDENİZ BELEDİYESİNCE, KORONA VİRÜS SALGININA KARŞI ALINAN TEDBİRLER KAPSAMINDA VATANDAŞLARA, BELEDİYE BİNASINA GELMEDEN DE ÇEŞİTLİ VERGİ, BORÇ VE CEZALARINI BİLGİSAYAR VEYA CEP TELEFONU ÜZERİNDEN YAPILANDIRMA VE ÖDEME İMKANI SUNULDUĞU BİLDİRİLDİ.

Akdeniz Belediyesinden yapılandırma açıklaması
Son Güncelleme :

08 Aralık 2020 - 16:35

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/akdeniz-belediyesinden-yapilandirma-aciklamasi/32793/" title="facebook">

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesince, korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında vatandaşlara, belediye binasına gelmeden de çeşitli vergi, borç ve cezalarını bilgisayar veya cep telefonu üzerinden yapılandırma ve ödeme imkanı sunulduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, emlak, çevre ve temizlik, ilan-reklam vergisi ile diğer vergi ve para cezalarını ödemede, vergi mükellefi vatandaşlara 18 aya varan taksitlendirme imkanı sunuluyor. Vatandaşlar, belediye hizmet binasına gelmeden, internet erişimi olan bilgisayar veya cep telefonları üzerinden de ’https://e-belediye.akdeniz.bel.tr’ adresine giriş yaparak borçlarını, vergi veya cezalarını ödeyebilecek.

Belediyeye girişte HES kodu kontrolü yapılıyor

Akdeniz Belediyesi, pandemiye karşı alınan tedbirler kapsamında, vatandaşların merkez belediye binasına girişleri sırasında HES (Hayat Eve Sığar) kodu kontrolü yapıyor. HES kodu olmayan vatandaşlara da görevli personeller, gerekli tedbirleri alarak yardımcı oluyor. Bu nedenle çeşitli iş ve işlemleri için Akdeniz Belediye binasına gelecek olan vatandaşların, hem zamandan kazanmaları hem de işlemlerinin daha kısa sürede tamamlanması açısından, HES kodlarını önceden almalarında yarar var.

Yapılandırmada son gün 31 Aralık 2020

Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden de vergi mükellefi vatandaşlara yapılan çağrıda şu ifadeler yer aldı; “Belediyemize olan 31 Ağustos 2020 tarihinden önce tahakkuk etmiş vergi ve ceza borçlarına dair yapılandırma işlemlerinizi, Akdeniz Belediyesi veznelerimizden veya ’www.akdeniz.bel.tr’ internet sitemize giriş yaparak, ’https://e-belediye.akdeniz.bel.tr’ modülü üzerinden de 31 Aralık 2020 Perşembe günü mesai bitimine kadar yapabilirsiniz.”