AÖF Açık Uçlu Soru Hesaplama Yöntemi | 25 Nisan 2024İmar Haber

25 Nisan 2024 - 10:06

AÖF Açık Uçlu Soru Hesaplama Yöntemi

Aöf sonuçlarında 3 (üç) ayrı not bulunur. Bunların içinde Çoktan Seçmeli Sınav Notu, Açık Uçlu Sınav Notu ve Ağırlıklı Ara Sınav Notu bulunmaktadır. Peki Bu Notlar Ne Anlama Geliyor.

AÖF Açık Uçlu Soru Hesaplama Yöntemi
Son Güncelleme :

25 Kasım 2019 - 0:33

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/aof-acik-uclu-soru-hesaplama-yontemi/13069/" title="facebook">

Aöf sonuçlarında 3 (üç) ayrı not bulunması öğrencileri şaşırttı. Bunların içinde çoktan seçmeli (test) sınav notu, açık uçlu (yazılı yorum) sınav notu ve ağırlıklı ara sınav notu bulunmaktadır.

Öğrencilerimiz için bir tüyo: Açık Uçlu Sorulara verilen yanlış cevaplar notunuza olumsuz bir etki yapmamaktadır. Açık Uçlu Sorularda 4 Yanlış 1 Doğruyu götürmez. Testin tamamını yanlış yapsanız dahi açık uçlu soruları doğru yanıtlamanız durumunda 20 puan alırsınız.

Açık Uçlu Soru Notu Nasıl Hesaplanır?

Gelin bu 3 ayrı notun ne anlama geldiğini bir örnekle inceleyelim.

Testlere Verilen Sınav N. /

48,43

Açık Uçlu Soru N. /

75,00

Net Ara Sınav N.

53,74

Örnek öğrencimizin notu yukarıdaki gibi olsun. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin yaptığı bu puanlama sistemine hiç bir açıklama getirmemesi bizleri açıklama yapmak mecburiyetinde bırakmıştır.

Dersin asıl notu hesaplanırken çoktan seçmeli (test) sınav notu 16 soruyu kapsadığı için 80 puana denk gelmektedir. Açık Uçlu Soru Notu ise kalan 20 puana denk gelir. Yani dersten aldığınız Net Puanı hesaplarken Çoktan Seçmeli Sınav Notunun %80’i + Açık Uçlu Soru Notunun %20 ‘si sizin sınavdan aldığınız notu yani ağırlıklı sınav notunu bulmanızı sağlar.

Yukarıdaki öğrencinin puanına göre bir hesap yapalım:

48,43 x 80 / 100 = 38,74 puan bu sizin testlerden aldığınız NET puan

75 x 20 / 100 = 15 puan ise sizin açık uçlu sorulardan aldığınız NET puan

Çıkan her iki sonucun toplamı ise sınav notunuzu verecek. Tabloya bakıldığında öğrencimizin açık uçlu soruların üçüne doğru cevap verdiği; ama bir adet açık uçlu soruya ise yanlış cevap verdiği görülmektedir. Yanlış cevaplanan açık uçlu soru ise Net sınav notuna her hangi bir olumsuz etki yapmamıştır.

38,74 + 15 = 53,74