Arnavutköy Bilişim Akademisi'nde online dönem | 18 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 01:01

Arnavutköy Bilişim Akademisi’nde online dönem

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ BİLİŞİM AKADEMİSİ PANDEMİ SÜRECİNDE 86 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİMLERİNE ONLİNE OLARAK DEVAM EDİYOR.

Arnavutköy Bilişim Akademisi’nde online dönem
Son Güncelleme :

22 Aralık 2020 - 11:30

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/arnavutkoy-bilisim-akademisinde-online-donem/43296/" title="facebook">

Arnavutköy Belediyesi Bilişim Akademisi pandemi sürecinde 86 öğrenci ile eğitimlerine online olarak devam ediyor.

Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye Hedefleri doğrultusunda; bilişim alanında yetenekli genç ve yetişkinlere yönelik hayata geçirilen Arnavutköy Bilişim Akademisi, pandemi döneminde eğitimlere ara vermeyerek, eğitimlerini online olarak sürdürüyor. Günümüz sistemlerini anlayabilen, teknolojik gelişmelerin tasarlayıcısı olan ve geleceğin mucitlerini yetiştirmek isteyen Arnavutköy Belediyesi Bilişim Akademisi online olarak 86 öğrenciye eğitim veriyor. Hafta sonu gerçekleştirilen eğitimlerde öğrenciler siber güvenlik, SQL, veri tabanı ve robotik kodlama eğitimleri alıyor. Sabah 09.30’da başlayan dersler 16.00’ da son buluyor. Toplamda 12 hafta süren robotik kodlama dersleri miniklere yönelik gerçekleştirilirken; 5 hafta süren siber güvenlik, SQL ve veri tabanı eğitimleri ise yetişkinlere yönelik ders içeriklerini kapsıyor.

Pandemi sonrası dersler yüz yüze devam edecek

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın hem miniklere hem yetişkinlere yönelik önemli projelerinden biri olan bilişim akademisi, pandemi sonrası e-spor sınıflarını da açacak. Hava araçları tasarımı ve modelleme, kara araçları tasarımı ve modelleme, deniz araçları tasarımı ve modelleme, akıllı ev modelleri, yenilenebilir enerji modelleri ve atık geri dönüşüm çözümleri eğitimleri gibi birçok eğitim de pandemi sonrası yüz yüze yapılacak.

“Meslek edinmeyi amaçlayan ve teknoloji meraklı herkese açık”

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın “Bu atölyelerimizde meslek edinmeyi amaçlayan, teknolojinin gerektirdiği donanımlara sahip, aynı zamanda da istihdam imkânı sağlayacak eğitim bölümümüz yer alacak. Dolayısıyla burası ortaokuldan başlayıp, teknoloji tutkunu olan gençlerimizin eğitim alabileceği ve bu eğitimleri pratik hayatta da uygulayabilecekleri bir merkez” dediği akademi, bilişim alanında eğitim almak isteyen herkesi bekliyor.