Daha Hızlı ve Kolay Arsa Satışı İçin Püf Noktaları | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 05:06

Daha Hızlı ve Kolay Arsa Satışı İçin Püf Noktaları

Arsa Satışı Yapmanın Püf Noktaları, Nasıl Daha Çok Sayıda Arsa Satışı Yapabilirsiniz?

Daha Hızlı ve Kolay Arsa Satışı İçin Püf Noktaları
Son Güncelleme :

15 Şubat 2021 - 13:24

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/arsa-satislarinizi-arttirmanin-puf-noktalari/64062/" title="facebook">

Gelişen dünyayla beraber bir çok şey değişti.  Bu değişimlere arsa satışları da dahildir. Bu yazımızda sizlere arsa satışlarınızı arttırmanın püf noktalarına değineceğiz. Özellikle tüm dünyada etkisini sürdüren Covid-19 insanların ihtiyaç ve taleplerini de değiştirdi. Bu değişimin gözlendiği en büyük sektörlerden birisi de gayrimenkul sektörüdür.

Artık Alıcılar Arsa Arıyor

İnsanlar her zaman geleceklerine yatırım yapmak için arsa, arazi, tarla ve bahçe gibi alımlar yapmaktadırlar. Covid-19 ile beraber insanların kalabalık ortamlardan kaçıp rahatça hava alabileceği bağ, bahçe işleriyle kafalarını dağıtabileceği yerleri tercih ettiği görülüyor. Bu durum da artık alıcıların arsa aradıklarını göstermektedir. Bu duruma da kanıt olarak da emlak sitelerinde yapılan aramalar ve emlakçıların ilanlarına daha çok müstakil evlere ağırlık vermesinden anlayabiliriz.

Emlak Sitelerinde Arsa Arayışları Arttı

Ülkemizin değerli emlak sitelerinden biri olan zingat.com,  11 Mart 2020 (Ülkemizde ilk Covid-19 Vakası Tespiti) gününden öncesi ve sonrası için yapılan konut aramalarını analiz ederek paylaştı.

Bu analize göre  baktığımızda ülkemizde arsa ve tarla satışı aramaları %50 ile %40 arasında artış gösterdi. Ayrıca satılık arsa ve tarla aramalarında konum olarak Çanakkale ve Balıkesir başı çekmektedir.  Şimdi gelin beraber iyice püf noktalarımıza doğru gidelim.

Daha Çok Arsa Satışı Nasıl Yaparım?

Gayrimenkul piyasasının en önemli yerlerinden birisi arsa, tarla satışıdır. Bu durumda gayrimenkul danışmanları da büyük bir önem taşıyor. İnsanlar için en uygun ve doğru arsayı almalarında yardımcı oluyor. 




1-) Arsa veya Tarla Yatırımı İçin Uzman Bir Danışman Olduğunuzu Hissettirin

Arsa, tarla gibi yerler satın almak isteyenlerin ortak olarak hedeflerinde bütçesine uygun ve gelecek için kazançlı bir yatırım vardır. Bu durumda alıcılar güvenmek ister ve ince eleyip sık dokurlar. Bu durumda sizlerin yapmanız gerekenler bellidir. Alıcıyla iletişime geçtiğinde arsa yatırımının uzun vadede kazanç getireceğine kesin olarak değinmelisiniz. Artı olarak portföyünüzdeki satılık arsaları göstererek de avantaj kazanabilirsiniz.

2-) Yol Gösterici Rolünü Üstlenin

Bir arsanın değerini belirleyen en önemli unsurlardan birisi de arsanın bulunduğu bölgedir. Bu durumdan kaynaklı alıcınıza mutlaka o bölgede yaşanacak olan gelişmelerden haberdar olmasını sağlayın. Örneğin bir arsa bölgesinde 5 yıl içerisinde herhangi bir köprü, ulaşım, ana yol gibi yatırımlar yapılıp yapılmayacağından bahsedebilirsiniz.

3-) Alıcının İhtiyaçlarına Uygun Öneriler Yapın

Alıcının arsa alacağı bölgeyi kesinleştirdikten sonra müşterinize o bölgedeki arsa fiyatlarını karşılaştırmasını sağlayın. En karlı ve uygun arsayı bulma konusunda fiyat, özellik ve konum gibi verilerle alıcının karar vermesini kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca alıcının ihtiyacını ve durumunu net kavrayarak ona uygun önerilerde bulunmalısınız. Yoksa alıcının umutlarını söndürerek vazgeçmesini sağlayabilirsiniz.

4-) Mutlaka Arsayı Gezdirin

Eğer uzman bir danışmansanız veya satışlarınızı arttırmak istiyorsanız, arsa satışlarınızı arttırmanın püf noktalarından en önemlisi arsa konumunu gezdirmektir. Alıcıyı ikna ederseniz arsanın konumunu gezdirmeniz onun canlı olarak konumu görmesi ve orada anlatmanız büyük bir avantaj sağlayacaktır.