Avcılar İmar Planına İBB'den Onay Çıktı | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 07:05

Avcılar İmar Planına İBB’den Onay Çıktı

Avcılar’ı da etkileyen 1999’daki Marmara Depremi ardından yorgun ve eski 4 kattan yüksek binaların ‘Kentsel dönüşüm’ kapsamında yenilenmesi gerektiği halde 2008’de getirilen ‘4 kat sınırı’ nedeniyle çalışmalar yapılamamıştı. İmar Planı Bugün İBB Meclisinde Oy Birliğiyle Kabul Edildi.

Avcılar İmar Planına İBB’den Onay Çıktı
Son Güncelleme :

13 Mart 2020 - 23:45

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/avcilar-imar-planina-ibbden-onay-cikti/16973/" title="facebook">

 

Avcılar Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile kabul edilerek İBB Meclisine gönderilen imar plan notu değişikliği 12 Mart 2020 tarihli İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Meclis Gündeminin 20. maddesi olan: “Avcılar İlçesi, Uygulama İmar Planlarına Plan Notu ilavesine ilişkin 1/1000 Ölçekli UİP Tadilatı hk. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Kentsel Yenileme Komisyonu Müşterek Raporu.(2019/802)” oy birliğiyle kabul edildi.

 

Avcılar sakinlerini ilgilendiren ömrünü tamamlamış riski binaların, olası depreme karşı güçlendirilmesini sağlayacak olan İmar Plan Değişikliği Notu, 6 aydır İBB Meclisi’nde bekletilmekteydi. Marmara Depremi ardından yorgun ve eski 4 kattan yüksek binaların ‘Kentsel dönüşüm’ kapsamında yenilenmesi gerektiği halde 2008’de getirilen ‘4 kat sınırı’ nedeniyle çalışmalar yapılamadı. 4 kattan yüksek binalarda oturanlar yapıların yenilenmesi halinde diğer katlarda oturanların akıbetinin belli olmaması nedeniyle Avcılar’daki yenilenmesi gereken bu binalarda dönüşüm uygulanamaz bir hal almıştı.

avcilar-imar

16 Ocak itibari ile İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda oturma eylemine başlayan ve son olarak depremle mücadele kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Meclis çok önemli bir karar aldı. Her bir meclis üyesi arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.