Ayasofya için Hatıra Parası Basıldı | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 08:12

Ayasofya için Hatıra Parası Basıldı

Ayasofya Cami Açılışına Özel Olarak Kolleksiyonculara Yönelik Gümüş (185TL) ve Bronz (55TL) Hatıra Paralar Satışa Sunuldu.

Ayasofya için Hatıra Parası Basıldı
Son Güncelleme :

24 Temmuz 2020 - 19:04

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından ‘Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nin yeniden ibadete açılması’ konulu tedavül para ve hatıra para basılmıştır. Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nin yeniden ibadete açılması anısına tedavüle verilecek 1 TL küpürlerinden arka yüzeyine Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nin resmi basılarak üretim yapılacak ve 24 Temmuz 2020 tarihi itibariyle piyasaya sürülecektir.” denildi.

 

Ayasofya Hatıra Parası Ne Kadar?

“Hatıra Para”Açıklamasında, “Koleksiyonerlere yönelik açılış tarihine özel piyasaya sunulacak en fazla 5.000 adet gümüş 20 TL görünüşlü ve 10.000 adet bronz 2,5 TL görünüşlü hatıra para basılmıştır.

  • Gümüş hatıra paralar 185 TL’ den satışa sunulacak. 925 ayar gümüş özelliğe sahip olan para, 38,61 mm çapa ve 31,10 gram ağırlığa sahip olacak. Mat parlak baskı yöntemi kullanılan paranın nominal değeri ise 20 Türk Lirası olarak geçecek.

gumus-ayasofya-parasi

  • Bronz hatıra paralar 55 TL satışa sunulacak. 38,61 mm çapa ve 23,33 gram ağırlığa sahip olacak. Okside baskı yöntemi kullanılan paranın nominal değeri ise 2,5 Türk Lirası olarak geçecek.

bronz-ayasofya-parasi

Ayasofya Hatıra Parası Nasıl Satın Alınır?

Sertifikaları ile birlikte satışa sunulacak “Hatıra Ayasofya Parası” kurumun Beşiktaş’ta bulunan Genel Müdürlük binasındaki mağazadan ve internet üzerinden kurumun e-mağazasından satın alınabilecektir. “Ayasofya Cami Hatıra Parası” Türkiye Cumhuriyeti Darphane e-Mağaza sayfası aracılığıyla haftaya satın alınabilecek.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Hatıra Parası Satın Al



EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN