Azerbaycan'ın Karabağ zaferini başkan ile böyle kutladılar | 23 Nisan 2024İmar Haber

23 Nisan 2024 - 12:17

Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi Gebze’de Kutlandı

KOCAELİ’NİN GEBZE İLÇESİNDEKİ OZANLAR, AZERBAYCAN’IN KARABAĞ ZAFERİNİ BESTELEDİKLERİ TÜRKÜ İLE KUTLADILAR. GEBZE BELEDİYE BAŞKANI ZİNNUR BÜYÜKGÖZ’ÜN TÜRKÜLÜ ZAFER TEBRİKİ İSE AZERBAYCAN BASININDA YER ALDI.

Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi Gebze’de Kutlandı
Son Güncelleme :

12 Aralık 2020 - 18:30

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/azerbaycanin-karabag-zaferini-baskan-ile-boyle-kutladilar/35102/" title="facebook">

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki ozanlar, Azerbaycan’ın Karabağ zaferini besteledikleri türkü ile kutladılar. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün türkülü zafer tebriki ise Azerbaycan basınında yer aldı.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Azerbaycan’ın Karabağ zaferi sonrasında sosyal medya hesabından videolu bir tebrik mesajı yayımladı. Başkan Büyükgöz mesajında, “Azerbaycanlı ve Türkiyeli kardeşlerimiz der ki; ‘Hangi çılgın Karabağ’a zincir vuracakmış şaşarım, kükremiş aslanlar gibiyim dağları, ovaları aşarım.’ Artık Karabağ ovasıyla, dağıyla aşıldı, siperler kazıldı, yok edildi ve hür, hür oğlu hür. Bundan böyle Karabağ’ın deli tayları ovalarında, dağlarında koşacak. Balaları şehirlerinde, dağlarında at koşturacak. Hürsün Karabağlı, hürsün Azerbaycanlı. Hür oğlu hür olarak ilelebet yaşayacaksın, var olasın. Yaşasın Karabağ, yaşasın Azerbaycan-Türkiye” ifadelerine yer verdi. Başkan Büyükgöz’ün konuşmasının ardından mahalli ozanlar Temel Turabi ve Taner Öztürkoğlu kendi besteledikleri türküyü sazları eşliğinde söyledi.

Büyükgöz’ün türkülü mesajı Azerbaycan basınında

Öte yandan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün sosyal medya hesabında paylaştığı bu videolu mesajı, Azerbaycan ulusal basınında haber konusu oldu.


Gebze İmar Haberleri