Bakan Kurum'dan Çarpık Kentleşme Bitecek Sözü | 26 Nisan 2024İmar Haber

26 Nisan 2024 - 20:01

Bakan Kurum’dan Çarpık Kentleşme Bitecek Sözü

Bakan Kurum’dan Çarpık Kentleşme Bitecek Sözü
Son Güncelleme :

28 Kasım 2018 - 1:18

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/bakan-kurumdan-carpik-kentlesme-bitecek-sozu/4654/" title="facebook">

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM Açıkladı:

Ankara Ticaret Odasında düzenlenen Star Şehir Buluşmaları toplantısına katılan T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM 2023, 2053 ve 2071 yıllarına yönelik şehir planlarımız hazır. Çarpık kentleşme sorununu çözüme kavuşturmak için ilk aşama kentsel dönüşüm.

 

 

 

 

 




Yeni yılda Ankara’ya 3 yeni destinasyon kazandırdıkları açıklamasında bulunan ATO başkanı Baran, “Hizmetler sektörünün bileşenlerinden biri eğitim. 21 üniversitenin bulunduğu Ankara’da, yaklaşık 300 bine yaklaşan üniversite öğrencisi ve yaklaşık 12 bin öğretim elemanı bulunuyor. Ankara’da sağlık, termal, kongre ve fuar başlıklarında turizm öne çıkıyor. Başkentimiz gerek üniversite gerek kamu gerekse özel hastaneleriyle önemli bir sağlık merkezi durumunda. Ankara’nın en önemli sıkıntılarından birisi bütün bunların hepsinin olmazsa olmazı yurt dışı uçuşlar olduğunu yaklaşık iki yıldır görev süremizde her gittiğimiz yerde anlattık. En sonunda Cumhurbaşkanımız konuyu sahiplendi ve THY ile ATO’yu bir araya getirdi. Yapılan çalışmalarda geçen yıl THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 4 yeni hattın açıldığı müjdesini verdi. Bunlar Frankfurt, Berlin, Viyana ve Paris’ti. Daha sonra yapılan çalışmalarla 3 yeni hattın da açıldığı müjdesini aldık. Bunlar Roma, Londra ve Bakü’ydü. 7-8 ve 9 Ocak’ta bu üç yeni destinasyon Ankaralıların hizmetine girecek” açıklamasını yaptı.