Kademeli Normalleşmede Hangi İllerde Kalkacak? | 19 Mart 2024İmar Haber

19 Mart 2024 - 10:10

Kademeli Normalleşmede Hangi İllerde Kalkacak?

Kabine Toplantısı Sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Flaş Açıklamalar !

Kademeli Normalleşmede Hangi İllerde Kalkacak?
Son Güncelleme :

01 Mart 2021 - 20:44

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kademeli-normallesmede-hangi-illerde-kalkacak/64224/" title="facebook">

KADEMELİ NORMALLEŞME BAŞLIYOR

Bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşmeyi başlatıyoruz. Salgının yayıldığı bir ortamda normalleşme adımlarını atmak mümkün değildir. Türkiye coğrafi alan ve nüfus itibarıyla büyük olduğu için adımlarımızı kademeli atmamız gerekiyor. Çeşitli kriterlere göre illerimiz sınıflandırıldı. 81 vilayetimiz düşük riskli mavi, orta risk sarı, yüksek risk turuncu ve çok yüksek riskli kırmızı olarak illere ayrıldı. her hafta risk durumuna göre illerimiz değerlendirilecek. Normalleşme uygulamaları güncellenecek. Sıkılaştırma veya gevşeme kararı iyileşme veya kötüleşmeye göre verilecek.

HAFTA SONU KISITLAMASI MAVİ VE SARI RENKLİ İLLERDE KALKIYOR

Salgın artık eğilimine girerse kısıtlamalar genişletilebilecek. Buna göre; hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta risklerde kalkıyor. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Akşam sokağa çıkma kısıtlaması ise sürecek.

1

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI İÇİN KARAR

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülecek. Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için düzenleme düşük ve orta riskli illerde kaldırılıyor. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde artırılacak.



KAFE VE RESTORANLAR

Kafe ve restoranlar saat 07.00 ile 19.00 arası açılacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır.