Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olan İllerin Listesi Açıklandı | 19 Mart 2024İmar Haber

19 Mart 2024 - 05:14

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olan İllerin Listesi Açıklandı

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Yarın 3 Nisan Cumartesi sokağa çıkma yasağı hangi illerde olacak?

Yarın hafta sonu başlıyor. Milyonlarca vatandaş alınan yeni kararlara ayak uydurmak için ‘cumartesi sokağa çıkma yasağı hangi illerde’ araştırması yapıyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı sorusu ise ikinci ilgi gören soru. İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağına yönelik illeri tek tek açıkladı.

Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Olan İllerin Listesi Açıklandı
Son Güncelleme :

02 Nisan 2021 - 13:50

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/hafta-sonu-sokaga-cikma-yasagi-olan-illerin-listesi-aciklandi/64671/" title="facebook">

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Yarın 3 Nisan Cumartesi sokağa çıkma yasağı hangi illerde olacak?

Yarın hafta sonu başlıyor. Milyonlarca vatandaş alınan yeni kararlara ayak uydurmak için ‘cumartesi sokağa çıkma yasağı hangi illerde’ araştırması yapıyor. 

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı sorusu ise ikinci ilgi gören soru. İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağına yönelik illeri tek tek açıkladı.

 

GENELGE NE DİYOR?

İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgeye göre Kovid-19 bakımından yüksek riskli illerde kısıtlamalar cuma 21.00-cumartesi 05.00, cumartesi 21.00-pazartesi 05.00 saatleri arasında uygulanacak

 

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLERDE CUMARTESİ-PAZAR YASAK VAR

Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 21.00’de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak.

İşte kırmızı renkli çok yüksek riskli iller listesi…

HAFTA SONU(CUMARTESİ VE PAZAR) SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLER

Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Isparta, Konya, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı,Kastamonu, Sinop, Çorum, Samsun, Amasya, Tokat, Yozgat, Kayseri, Sivas, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Elazığ, Erzincan, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Rize, Artvin, Ardahan, Iğdır.

DÜŞÜK VE ORTA RİSKLİ İLLER İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DETAYLARI

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.

HANGİ İŞYERLERİ AÇIK?

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulama biçimine göre Cumartesi ve/veya Pazar günü market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler 10.00 – 17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

•Cumartesi/Pazar günü ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

ORTA (SARI) İLLER:

HAKKARİ, VAN, BİTLİS, MUŞ, BATMAN, SİİRT, MARDİN, DİYARBAKIR, ŞANLIURFA VE UŞAK

YÜKSEK ( TURUCU) İLLER

Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Manisa

DÜŞÜK (MAVİ) İLLER

Türkiye’de düşük riskli il olarak sadece Şırnak yer aldı.