Başkan Akman'dan 'Yapılandırma' çağrısı | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 09:45

Başkan Akman’dan ‘Yapılandırma’ çağrısı

VAN’IN TUŞBA BELEDİYE BAŞKANI SALİH AKMAN, YÜRÜRLÜĞE GİREN ‘7256 SAYILI YAPILANDIRMA KANUNU’ İLE MÜKELLEFLERE TAHAKKUK EDİLMİŞ TÜM BORÇLARINI FAİZSİZ OLARAK 18 TAKSİTE KADAR YAPILANDIRARAK ÖDEME İMKANI SAĞLADIĞINI BELİRTEREK, “VATANDAŞLARIMIZ BÜYÜK BİR İMKAN SAĞLAYAN BU YASADA FAYDALANMALARI İÇİN İŞLEMLERİNİ SON GÜNE BIRAKMAYARAK GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERMELERİNİ BEKLİYORUZ” DEDİ.

Başkan Akman’dan ‘Yapılandırma’ çağrısı
Son Güncelleme :

24 Aralık 2020 - 12:25

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/baskan-akmandan-yapilandirma-cagrisi/44398/" title="facebook">

Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, yürürlüğe giren ‘7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu’ ile mükelleflere tahakkuk edilmiş tüm borçlarını faizsiz olarak 18 taksite kadar yapılandırarak ödeme imkanı sağladığını belirterek, “Vatandaşlarımız büyük bir imkan sağlayan bu yasada faydalanmaları için işlemlerini son güne bırakmayarak gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Emlak, çevre temizliği, ilan, reklam vergisi ile idari para cezaları ve diğer borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların, bu kanundan yararlanmak için 31 Aralık 2020 tarihine kadar belediyeye müracaatlarını yapmaları gerekiyor. 17 Kasım 2020 tarihinde yürürlüğe giren ‘7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunu’ ile 31 Ağustos 2020 tarihinden önce kesinleşmiş borçlarını kapsayan yapılandırmada; peşin ödeme ile 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitlendirme imkanı sağlanıyor.

“Bu fırsatı kaçırmayın”

Yapılandırmanın önemli bir fırsat olduğunu belirten Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, vatandaşların işlemlerinin son güne bırakılmaması konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi. Korona virüs salgınına karşı toplum sağlığını korumak adına belediyede gerekli önlemleri aldıklarını da kaydeden Başkan Akman; vatandaşların, veznelerde kalabalık oluşturmaması için yeni hizmet binasında sıra alarak sosyal mesafe kuralına göre düzenlenen nezih bir ortamda konforlu hizmet aldıklarını kaydetti.

Tuşbalıları vergilerini ödemeye davet eden Başkan Akman, “Henüz vergilerini ödemeyen vatandaşlarımızı da vergilerini ödemeye davet ediyorum. Bu kapsamda hemşehrilerimiz, en geç 31 Aralık 2020 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar yapılandırmalarını yapabilirler” şeklinde konuştu.