Başkan Erol, "Kültür varlıklarımızı müzede yaşatalım" | 2 Mayıs 2024İmar Haber

2 Mayıs 2024 - 13:31

Başkan Erol, “Kültür varlıklarımızı müzede yaşatalım”

AYDIN’IN BUHARKENT İLÇESİNDE RESTORASYON ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNEN KENT MÜZESİ İLE İLGİLİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET EROL VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU. BAŞKAN EROL, “KÜLTÜR VARLIKLARIMIZI MÜZEDE YAŞATALIM” DEDİ.

Başkan Erol, “Kültür varlıklarımızı müzede yaşatalım”
Son Güncelleme :

17 Aralık 2020 - 11:15

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/baskan-erol-kultur-varliklarimizi-muzede-yasatalim/39547/" title="facebook">

Aydın’ın Buharkent ilçesinde restorasyon çalışmalarında sona gelinen Kent Müzesi ile ilgili Belediye Başkanı Mehmet Erol vatandaşlara çağrıda bulundu. Başkan Erol, “Kültür varlıklarımızı müzede yaşatalım” dedi.

Buharkent ilçesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve yıllardır atıl durumda olan tarihi bina, ilçeye kent müzesi olarak kazandırılıyor. Buharkent Belediyesi tarafından satın alınan tarihi bina ile ilgili restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, özel eserlerin sergilendiği bir kent müzesi haline dönüşecek. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, kültürel kimliğini dünden bugüne, bugünden yarına taşıyacak, geçmişle bağımızı koruyacak olan müzede sergilenecek objeler için ilçe halkından destek istedi. Müzemizde sergilenmek üzere ilk bağışı AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Ayşe Kervan’ın yaptığını kaydeden Erol, “Başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Hemşehrilerimizin elinde bulunan, Kent Müzemizde sergilenmesini istedikleri eski eşyalar, malzemeler, belgeler, resimler gibi kültür mirası haline gelmiş tüm objelerin, düzenlenecek tutanakla, imza karşılığı ve bağış yapanın ismiyle sergilenmek üzere, belediyemize bağışlanmasını talep ediyoruz. Bütün hemşehrilerimi bu kampanyaya katılmaya ve destek vermeye davet ediyorum” dedi.