Başkan Sarı: "Gazetecilik büyük fedakârlık isteyen bir meslektir" | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 17:02

Gazetecilik büyük fedakârlık isteyen bir meslektir

KAMUOYUNU AYDINLATMAK İÇİN GÜNÜN HER SAATİNDE VE HER ŞARTTA SORUMLULUK BİLİNCİ İÇERİSİNDE GÖREVLERİNİ YAPMAYA ÇALIŞAN GAZETECİLERİN BAZEN CAN GÜVENLİKLERİNİ DAHİ RİSKE ATARAK DOĞRU HABER PEŞİNDE KOŞUP HALKI BİLGİLENDİRMEK İÇİN MÜCADELE VERDİKLERİNİ BELİRTEN BELEDİYE BAŞKANI SARI, “DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞLARINDAN BİRİ OLAN BASIN, HALKIN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN EN ETKİLİ ARACIDIR. GÜNÜMÜZDE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNDEKİ HIZLI GELİŞME, YAZILI VE GÖRSEL BASININ YANI SIRA İNTERNET MEDYASI VE SOSYAL MEDYA İLE HABER ALMA YELPAZESİNİ GENİŞLETMİŞ, TEK YÖNLÜ BİLGİ PAYLAŞIMINDAN ÇİFT TARAFLI VE EŞ ZAMANLI BİLGİ PAYLAŞIMINA ULAŞILMIŞTIR. KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK ADINA DOĞRU HABER VERME, TARAFSIZ, OBJEKTİF, ÖZEL HAYATA VE KİŞİLİK HAKLARINA SAYGI GİBİ DEĞERLERİ İÇERİSİNDE BULUNDURAN ÖNEMLİ BİR MESLEĞİ İCRA EDEN GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZ VATANDAŞIN EN DOĞAL HAKKI OLAN ZAMANINDA DOĞRU VE EKSİKSİZ BİLGİ ALMALARINI SAĞLAYARAK MİLLETİN VİCDANINA SES OLMAKTADIRLAR” DİYE KONUŞTU.

Gazetecilik büyük fedakârlık isteyen bir meslektir
Son Güncelleme :

09 Ocak 2021 - 21:45

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/baskan-sari-gazetecilik-buyuk-fedakarlik-isteyen-bir-meslektir/54395/" title="facebook">

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki gazetecilerle bir araya geldi. Başkan Sarı, “Gazetecilik, özellikle çok büyük fedakârlık isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir” dedi.

Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde ve her şartta sorumluluk bilinci içerisinde görevlerini yapmaya çalışan gazetecilerin bazen can güvenliklerini dahi riske atarak doğru haber peşinde koşup halkı bilgilendirmek için mücadele verdiklerini belirten Belediye Başkanı Sarı, “Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın, halkın haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Günümüzde iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, yazılı ve görsel basının yanı sıra internet medyası ve sosyal medya ile haber alma yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmıştır. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar” diye konuştu.

Gazetecilerin ülkenin ve kentlerin sesi olarak yaptıkları haberlerle toplumun bilinçlenmesine katkı sağladıklarına değinen Sarı, “Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplumsal duyarlılığın sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, vatandaşlarla devlet arasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarımızın yapmış oldukları haber, yorum ve görüşler bizlere de çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarının ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevleri esnasında hayatlarını kaybeden bütün gazetecilerimizi rahmetle anıyor, çalışan gazetecilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Programa Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Ömer Eliaçık, Başdanışman Ahmet Yenihan, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Özel ve Hasan Şahin ile birim müdürleri de katıldı.