Batman Belediye Otobüs Ücretlerinde İndirim | 27 Nisan 2024İmar Haber

28 Nisan 2024 - 01:19

Batman Belediye Otobüs Ücretlerinde İndirim

Batman Belediyesi aylık öğrenci abonman alan öğrenciler 1 ay boyunca 40₺ karşılığında toplu taşıma araçlarından sınırsız faydalanabilecek.

Batman Belediye Otobüs Ücretlerinde İndirim
Son Güncelleme :

14 Aralık 2019 - 8:26

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/batman-belediye-otobus-ucretlerinde-indirim/13945/" title="facebook">

Her platformda öğrencilerin yanında olduklarını ifade eden Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, belediye toplu taşıma araçlarında geçerli olacak olan ve öğrencilere ulaşımda büyük avantaj sağlayan yeni yıl müjdesini verdi. Batman Belediyesi öğrenci ulaşım ücretlerinde indirim yapma kararı aldı. 1,25₺ olan öğrenci ulaşım ücreti 2020 yılında da sabit kalacak. Ek olarak aylık öğrenci abonman alan öğrenciler 1 ay boyunca 40₺ karşılığında toplu taşıma araçlarından sınırsız faydalanabilecek.

Belediye Meclisini aldığı kararla Dicle Kart bayilerinde 40 TL karşılığında aylık aboneliğini yapan öğrencilerin ay boyunca belediyenin toplu taşıma araçlarından sınırsız faydalanacağını belirten Eş Başkanlar Dr. Demir ve Korkmaz: “Batman genelinde bulunan ailelerimizin ekonomik durumunu göz önüne alarak öğrencilerimizin okullarına gidip gelmelerinde sorun yaşamaması için böyle bir karar aldık. Bunun için İşletme ve İştirakler Müdürlüğümüze bağlı Dicle Kart birimi ile Batman kent merkezinde bulunan Dicle kart dolum büfelerinde çalışmalarımızı tamamladık. Uygulama için yılbaşını bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.



Bu uygulama ile öğrencilerimiz tüm otobüslerden günün her saatinde sınırsız inip binebileceği gibi öğrenci abonman kart ile toplamda 40 TL ödeyerek ulaşımda sınırsız avantaj sağlamış olacak.

Bu arada Batman Belediyesi almış olduğu meclis kararıyla 2019 yılındaki belediye toplu taşıma araçlarındaki ücretlendirme tarifesinde herhangi bir değişikliğe gitmeyerek 2020 yılında da öğrencilere 1,25 TL, Sivil vatandaşlara ise 1,50 TL ile ulaşım hizmeti vermeye devam edecek.

Ayrıca Batman Belediyesi toplu taşma sistemlerindeki hat güzergah sayısını da 22 hatta çıkardığını duyurdu.

Beşiri İmar Haberleri