Beklenen Oldu, Yılbaşında 4 Günlük Kesintisiz Kısıtlama | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 13:44

Beklenen Oldu, Yılbaşında 4 Günlük Kesintisiz Kısıtlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Sokağa çıkma sınırlaması, 31 Aralık perşembe saat 21’den 4 Ocak saat 5’e kadar kesintisiz uygulanacak!

Beklenen Oldu, Yılbaşında 4 Günlük Kesintisiz Kısıtlama
Son Güncelleme :

14 Aralık 2020 - 20:44

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/beklenen-oldu-yilbasinda-4-gunluk-kesintisiz-kisitlama/37187/" title="facebook">

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

 

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Sokağa çıkma sınırlaması, 31 Aralık perşembe saat 21’den 4 Ocak saat 5’e kadar kesintisiz uygulanacaktır. Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının kadrolarına göre vazife malüllüğü ya da meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacak. Cumhurbaşkanı olarak salgın sürecinin yönetimin görev alan kurumlarımızın tüm çalışmalarını takip ediyorum.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ESNAFA YÖNELİK VERDİĞİ MÜJDELER

Son kabine toplantımızda ilave tedbirleri milletimizle paylaştık. Bugün de alınan sonuçları değerlendirdik. Uyguladığımız tedbirlerin olumlu etkilerini görmeye başladık. Bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak hepimiz için milli bir görevdir.


  • Yıl sonuna kadar %20’den %10’a indirdiğimiz stopaj süresini, 1 Haziran’a kadar uzatıyoruz.
  • %18’den %8’e indirdiğimiz iş yeri kiralama hizmetindeki KDV oranını, 1 Haziran’a kadar uygulamaya devam edeceğiz.
  • Birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin sürelerinin de 1 Haziran’a uzatıma gittik.
  • İş yeri kira olan esnafımıza yine 3 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız.
  • 806 bin vatandaşımız ile kısıtlamalar ile salgından doğrudan etkilenen 432 bin 567 esnafımız bulunuyor. Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişi olan bu kesime 3 ay süreyle ayda bin lira destek ödemesi yapacağız. Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır.
  • Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 milyar 718 milyon liralık bir desteği esnafımızın hizmetine sunmuş bulunuyoruz.