Belediyelerden kadına yönelik şiddete karşı farkındalık | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 20:57

Belediyelerden kadına yönelik şiddete karşı farkındalık

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇANKAYA BELEDİYESİ VE YENİMAHALLE BELEDİYESİ, “25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ” İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURMAK AMACIYLA BİR ARAYA GELDİ.

Belediyelerden kadına yönelik şiddete karşı farkındalık
Son Güncelleme :

25 Kasım 2020 - 12:05

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/belediyelerden-kadina-yonelik-siddete-karsi-farkindalik/24311/" title="facebook">

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” için farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldi.

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” etkinlikleri Kızılay’da düzenlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Yenimahalle Belediyelerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri etkinlik, Çankaya Belediye Başkanlığı önünde gerçekleştirildi.

Önceki senelerde söyleşi ve konserler ile ve geniş katılımla düzenlenen etkinlik bu yıl pandemi nedeniyle açık havada yapıldı.

Başta şiddet olmak üzere kadına yönelik sorunlara ilişkin toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinlik kapsamında belediyeler stant kurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler’e bağlı UNESCO tarafından tüm dünyada farkındalık için belirlenen turuncu renkte maske dağıttı.

Çankaya Belediyesi ise kurduğu stantta kadın bülteni ve turuncu renkte yalnız değilsin rozeti dağıttı.

Ankara Büyükşehir, Çankaya ve Yenimahalle belediyeleri aynı zamanda tüm kadınlara kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirici broşürler dağıttı.