Bolaman Havzası Islah Ediliyor | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 10:18

Bolaman Havzası Islah Ediliyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı 77 kilometrekarelik havzanın ıslah edilmesine yönelik “Bolaman Havzası Islah ve Rehabilitasyon Projesi” nin Fatsa ölçeğindeki etapları üzerinde incelemelerde bulunuldu. Heyet hafta sonunu Fatsa’da geçirecek.

Bolaman Havzası Islah Ediliyor
Son Güncelleme :

17 Temmuz 2020 - 20:15

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/bolaman-havzasi-islah-ediliyor/18780/" title="facebook">

Fatsa, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Çamaş, Korgan, kısmen Perşembe, Ulubey ve Tokat’ın bir bölümünü kapsayan 77 kilometrelik Bolaman havzasında; Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatı (FAO), Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan heyet tarafından incelemelerde bulunuldu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar nezaretinde Bolaman Hazinedaroğlu Konağı’nda toplanan heyet bölgenin geleceği hakkında önemli kararlar aldı.

  • Türkiye’de 2020 yılı yatırım bütçe programında bulunan havzanın ve Dünya Bankası tarafından desteklenmesi kararı alındı.
  • Bolaman’da balıkçı gemilerinin geçiş yapmakta zorlandığı balıkçı barınağında tespitler yapıldı.
  • Bolaman havzası içerisinde yer alan Organize Sanayi Bölgesi, Özel Sanayi gibi yerlerde önceki yıllarda meydana gelen sel afetleri ile ilgili brifing düzenlendi.
  •  Organize Sanayi Bölgesi, Meşebükü’nde bulunan içme suyu terfi merkezi ve Gaga Gölü incelendi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Bolaman havzasını sel, heyelan, kırsal göç gibi problemlerinden arındırarak tarım, hayvancılık, turizm ve orman unsurlarıyla zenginleştirip yöre insanına ekonomik istihdam sağlanmasını planladıklarını belirterek, “Böylesine anlamlı bir projenin ilimizde, ilçemizde hayata geçecek olmasından duyduğum heyecanı belirtmek istiyorum. Projenin arazi kısmında incelemelere ilk Fatsa’dan başlıyoruz. Sorunlar, çözümler, doğa olayları, gelecekte kalkınma ile ilgili perspektiflerin Dünya Bankası’nın finanse edeceği proje ilimiz ve ilçemiz için çok kıymetli. Proje paydaşlarının tümünün uyumu ve koordinasyonu sayesinde 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde iyi bir noktaya geldik. Güçlü alt yapısı, sanayisi, ekonomisi, tarihi, kültürü ve turizmi ile birlikte Fatsa’mızın adını her yerde söz ettireceğiz. Proje bizim birçok sorunumuzu çözme anlamında ve kaynak noktasında çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Aynı zamanda bir model olarak Karadeniz Bölgesi’nde benzer projelerin hayata geçeceğini düşünüyorum. Projenin A takımı çok önemli kişilerden oluşuyor” dedi.

Heyette bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Fatsa ilçesinde organik tarım yapılan seralarda incelemelerde bulundu. Bakan Pakdemirli, bu sırada gazetecilere dönerek, “Boşuna beklemeyin. Fındık fiyatını Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacak” dedi.