Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Ait İmar Denetçileri 7 Gün 24 Saat Sahada Olacak | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 14:23

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Ait İmar Denetçileri 7 Gün 24 Saat Sahada Olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmayla mücadele etmek için sahada görevlendirilen imar denetçilerine yenilerinin eklenmesi için eğitim çalışmaları devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Ait İmar Denetçileri 7 Gün 24 Saat Sahada Olacak
Son Güncelleme :

28 Kasım 2019 - 22:50

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/cevre-ve-sehircilik-bakanligina-ait-imar-denetcileri-7-gun-24-saat-sahada-olacak/13417/" title="facebook">

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Ait İmar Denetçileri 7 Gün 24 Saat Sahada Olacak

Bakanlık tarafından çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmayla mücadele etmek için sahada görevlendirilen imar denetçilerine yenilerinin eklenmesi için eğitim çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda, merkez ve taşra teşkilatında görevli en az 3 sene mesleki deneyimi olan, mimar, inşaat, makine, elektrik, elektrik-elektronik, harita ve çevre mühendisleri ile şehir plancısı ve en az dört senelik hukuk fakültesi mezunları arasından 1000 kişi imar denetçisi olmak için seçildi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, eğitimleri süren denetçi adayları, eğitim süreçlerinin tamamlamalarından sonra “denetçi belgesi” alarak 2020’nin ilk aylarında sahaya çıkacak. Bu çerçevede, uzman ve deneyimli personelin katılımıyla ilk eğitim programı Antalya’da gerçekleştirildi.

Eğitimlerini tamamlayan denetçilerle beraber kaçak yapılaşmayla mücadele edecek imar denetçisi sayısı 3 bin 100’e çıkacak.

Denetçiler, kentin yapı yoğunluğuna ve ihtiyaca göre 81 şehirde görevlendirilecek. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul, İzmir, Muğla, Kocaeli ve Trabzon’u sıkı takibe aldı. İmar denetçileri kaçak yapılaşmalara göz açtırmamak için 7 gün 24 saat sahada olacak.

Mega kent İstanbul’da 64 olan denetçi sayısı sene sonuna kadar 100’ün üzerine çıkarılacak. Ülke genelinde en çok imar denetçisi İstanbul, Bursa, Konya, İzmir, Ankara, Adana, Muğla, Antalya, Diyarbakır ve Elazığ’da.