Çocuğunuz Yemek Yemiyor Mu? | 19 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 02:56

Çocuğunuz Yemek Yemiyor Mu?

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Gültaç Dayı Çamır, aile içi iletişimin güçlendiği yemek sırasında, ortamda varsa televizyonun kapalı olması ve çocukların teknolojiden uzak kalmalarının sağlanması gerektiğini belirterek, çocukların rol modellerinin ebeveynleri olduğunu hatırlattı.

Çocuğunuz Yemek Yemiyor Mu?
Son Güncelleme :

19 Eylül 2020 - 16:28

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/cocugunuz-yemek-yemiyor-mu/20432/" title="facebook">

Meyve yemeyen bir babanın ve yemek içinden sebzeleri ayıklayan bir annenin bulunduğu bir ailede çocuğun önüne koyulan her şeyi yiyip bitirmesini beklemenin doğru olmadığını söyleyen Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır, çocukların bu anlamda tercih hakkını kullanabilmesi, özgürlüklerinin kısıtlanmaması gerektiğini belirtti.

“Çocuğunuz yemek yemeyi reddediyorsa ısrarcı olmayın”

Çocuklara yemek için seçim hakkı tanınması gerektiğini söyleyen Diyetisyen Gültaç Dayı, “Akşam yemeği için sebze yaparken ‘sence ıspanak mı, semizotu mu yapalım’ diye sorarak, kendisini daha özel hissetmesini ve kendine olan güveninin artmasına yardımcı olunması gerektiğini belirtti. Çocuklar evde olan yemeği yemiyorsa alternatif sunulmaması ve çocuğun acıkmasının beklenmesi gerektiğini söyleyen Diyetisyen Gültaç Dayı, “Ebeveynlerin ‘çocuk aç kalacak’, ‘o acıksa da söylemez’ düşüncesiyle çocuğun acıkmasına fırsat vermeden sürekli bir şeyler yemesi için uğraşması yapılan en büyük yanlışlardandır. Çocuğunuz yemek yemeyi reddediyorsa ısrarcı olmayın. Aç kalmasın diye çocuğunuza başka alternatifler sunmayın.

“Bu tabaktakilerin hepsi bitecek!” demeyin. Çocuğunuzun tabağını iyice doldurmayın, aksine küçük porsiyonlar halinde besleyin. Yaşına göre besinlerin dengeli dağılımını sağlayarak tek tip beslenmemesine dikkat edin.  Çocuğun neyi, ne zaman, nerede yiyeceğine ebeveyni; ne kadar yiyeceğine ise kendisi karar vermelidir.”