Döşemealtı'nda parklara kış bakımı | 26 Nisan 2024İmar Haber

26 Nisan 2024 - 14:12

Döşemealtı’nda parklara kış bakımı

DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ, KIŞ AYLARININ GELMESİYLE İLÇEDE PARK, CADDE VE SOKAKLARDAKİ AĞAÇLARIN BUDANMASI, YİNE REFÜJLERDE BULUNAN VE KURUYAN BİTKİLERİN SÖKÜLÜP TOPRAĞIN HAVALANDIRILARAK YENİLERİNİN DİKİLMESİ ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ.

Döşemealtı’nda parklara kış bakımı
Son Güncelleme :

11 Aralık 2020 - 12:10

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/dosemealtinda-parklara-kis-bakimi/34109/" title="facebook">

Döşemealtı Belediyesi, kış aylarının gelmesiyle ilçede park, cadde ve sokaklardaki ağaçların budanması, yine refüjlerde bulunan ve kuruyan bitkilerin sökülüp toprağın havalandırılarak yenilerinin dikilmesi çalışmalarına hız verdi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan 120 park ile yeşil alanlarda kent estetiğinin korunması için kış bakımına başladı. Tüm parkların yanı sıra, refüjler, okul, cami ve diğer kamusal alanlarda ağaç budamaları yapan ekipler tehlike arz eden ağaçların bakıma alınarak güçlendirilmesi işlemlerini yapıyor. Kuruyan ağaç dallarının ve tehlike oluşturan palmiye ağaçlarının budanması için zaman zaman iş makineleri de kullanıyor.

İlçe genelindeki tüm park ve bahçelerde bakım onarım yapan ekipler, bozuk olan ve kırılan çocuk oyun gruplarının, kent mobilyalarının yenilenmesi, tamir bakım onarım ve boyama işlemlerini de büyük bir titizlikle yapıyor. Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü Döşemealtı’nda park ve bahçelerde yapılan kış bakımı kente ayrı bir hava kazandırıyor.