Dünya Eczacılar Günü Ne Zaman Kutlanıyor? | 27 Nisan 2024İmar Haber

27 Nisan 2024 - 13:29

Dünya Eczacılar Günü Ne Zaman Kutlanıyor?

14 Mayıs mı?
25 Eylül mü?
İşte bu karışıklığı önleyen o karar ve Eczacılar Günü Kutlama Mesajları haberimizde

Dünya Eczacılar Günü Ne Zaman Kutlanıyor?
Son Güncelleme :

25 Eylül 2023 - 17:14

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/dunya-eczacilar-gunu-ne-zaman-kutlaniyor/65375/" title="facebook">

Dünya Eczacılar Günü her nedense ülkemizde 2009 yılına kadar 14 Mayıs günü kutlanmaktaydı. Fakat 2009 yılında Türkiye Eczacılık Kongresinin aldığı kararla Eczacılar Günü global sisteme ayak uydurarak her ülkenin kabul ettiği tarih olan; 25 Eylül olarak uygulanması kararlaştırıldı.

Eczacılar Günü Mesajları

Sağlıklı bir yaşam sürebilmemiz için ellerinden geleni yapan Eczacılarımızın, Dünya Eczacılar Gününü sağlık, mutluluk ve huzur dolu geçirmesi dileğiyle…

Tüm yaşamınızın mutluluk, huzur ve özellikle sağlıklı geçmesi dileğiyle 25 Eylül Eczacılar gününüz kutlu olsun.

İlaçların hastalara ulaştırılmasında büyük emek sarf eden tüm eczacılarımızın Dünya Eczacılar Günü kutlu olsun!

İlacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her safhada sorumluluk alan eczacıların 25 Eylül Eczacılık Günü kutlu olsun.

Tüm eczacılarımızın 25 Eylül Eczacılık Günü tebrik ediyor, sağlımıza verdikleri değerli katkılardan dolayı hepsine şükranlarımı sunuyorum.

Bin yıllık geçmişinden güç alan, sağlıklı nesillerin sürekliliği için yüzü daima geleceğe dönük olan eczacıların 25 Eylül Eczacılık Günü kutlu olsun.

İnsanlığın var olduğu en eski tarihlerden beri bilinen belki de en eski meslek gruplarından biri olan eczacılık mesleği, insan sağlığını iyileştirmek gibi son derece kutsal bir görevi üstlenmekte. Sağlığımıza verdiğiniz katkılardan dolayı tüm eczacıların Dünya Eczacılık Günü kutlu olsun.