Emlakçılar İçin Profesyonel Taktikler | 18 Nisan 2024İmar Haber

18 Nisan 2024 - 03:19

Emlakçılar İçin Profesyonel Taktikler

Gayrimenkul piyasasında profesyonel olarak emlak danışmanlığı yapıyorsanız bu işin büyük bir kısmının pazarlama olduğunu biliyorsunuzdur. Emlak sektöründe pazarlamanın altın kuralları, satış garantili taktiklerle dolu. Bunu başarmak zor veya yüksek bütçeli değil. Gelin beraber emlak danışmanları için taktiklere göz atalım.

Emlakçılar İçin Profesyonel Taktikler
Son Güncelleme :

16 Şubat 2021 - 23:55

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/emlakcilar-icin-profesyonel-taktikler/64097/" title="facebook">

Emlak Danışmanları İçin Profesyonel Taktikler:

  • Öncelikle Listeniz Güncel Olmalı

İlk önce bir veri tabanınız olmalıdır. Potansiyel müşterilerinize ait iletişim bilgilerinin yazılı olduğu bir liste çok önemlidir. Bu potansiyel müşterileriniz sonuç olarak sizin hedef kitlenizdir. Biraz daha detaya girmek isterseniz, hedef kitlenizin gelir durumları, ev satın alma tercihleri, aile bilgileri gibi bilgileri kategorileştirebilirsiniz. Böylece nokta atışı yapmanız kolaylaşacaktır.

 

  • Emlak Danışmanı Olduğunuza İnandırın

Emlak danışmanları için taktikler verirken olmazsa olmaz diyeceğimiz şeylerden birisi de, profesyonel bir emlak danışmanı olduğunuzu müşterinize hissettirmeniz gerekmektedir. Birinci maddede yer alan veri tabanınızda bulunan potansiyel müşterilerinize belirli aralıklarla kendinizi anımsatmanız sizin faydanıza olacaktır. Nasıl anımsatırım derseniz, özel günler anımsatmak için süper bir fırsat olacaktır.

Ayrıca müşterilerinize değerli olduklarını hissettirmek için onların doğum günlerini not almanız gerekmektedir. Doğum günlerinde onlara kişisel veya danışmanlık ofisi adına gönderdiğiniz bir mesaj çok özel olacaktır. Yaptığınız bu jest büyük bir artı olarak hanenize yazılacaktır.

  • El Yazılı Teşekkür Kartı

Evet, yanlış duymadınız el yazınızla bir teşekkür kartı her zaman etkili bir yöntemdir. Mail veya sosyal medya aracılığıyla gönderdiğiniz mesajlar, el  yazılı bir not kadar etkili olmayabilir. Ev satışı veya kiralanması sonrasında müşterinize el yazınızla hazırladığınız not kartı çok değerli olacaktır. Bu insanlar için emek verilmiş ve değer gördüklerinin hissiyatını yaşatacaktır.

“Yeni evinizde mutlu ve sağlıklı bir hayat dileriz” gibi olumlu bir yazının olduğu not kartı çok etkili olacaktır. İnsanların size olan güven ve olumlu bakış açısını fazlasıyla arttıracaktır.



  • İletişimin Büyük Gücü

Gelişen teknolojiyle beraber sizler de gelişmelisiniz. Bundan dolayı sosyal medya mecralarında yerinizi almanız gerekmektedir. Sadece yer almak değil bu mecraları aktif olarak kullanmanız gerekmektedir. Bu sosyal mecralar sizler için farklı farklı fırsatlar çıkaracaktır.

Uygun bir pazarlama aracı olarak e-posta pazarlamasını da sizlere tavsiye edebiliriz.

Tecrübelerinizi paylaşarak sosyal mecralarda paylaşım yapmanız ve o mecrada potansiyel müşterilerle olan etkileşiminiz onları harekete geçirme etkisi yaratabilir. Böylelikle sizin bilginiz onları etkileyecek ve sosyal medya üzerinden de müşteri bulabileceksiniz.

  • Bloğunuz Olsun

İnsanların sadece sizi sosyal medya mecralarından bulmasını beklemeyin. Sizler de bilgilerinizi veya tecrübelerinizi paylaşacağınız bir blog açın çünkü Google blog sitelerini sever. Bu durum potansiyel müşterilerinizin sizi keşfetmesi konusunda büyük bir etki yaratacaktır. Siz bloğunuzda özgün ve faydalı şeyler yaratırsanız Google botları sizleri potansiyel müşterileriniz ile karşılaştıracaktır.

Açtığınız blog sitesinde profesyonel olduğunuz alanlarda uyarılar, bilgiler ve yorumlar paylaşarak dikkat çekebilirsiniz.

Blog biraz zaman alan ve emek isteyen bir iştir. Bundan dolayı başlarda size boş bir iş gibi gelebilir fakat düzenli blog yazdığınız zaman müşteri artışında gözle görülür artışı fark edeceksiniz.

Blog sadece bilgiler, yorumlar paylaşacağınız ortamdan ibaret olmayacaktır. Bloğunuzda sizin bir portföyünüz olacaktır. Potansiyel müşterilerinizin sizin hakkında detaylı bilgileri göreceği, sizinle iletişim kuracağı bir araçta olacaktır. Ayrıca satış yaptığınız ev, arsa, arazi gibi yerlerin fotoğraflarını bloğunuz üzerinden de paylaşarak bir nevi bloğunuz üzerinden de ilan verebilirsiniz.

Emlak danışmanları için taktikler adlı yazımızda paylaştığımız maddelerde titizlik göstermeniz durumunda gözle görülür bir fark yaratacak ve umarız ki bizlere teşekkür edeceksiniz.