Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları Nasıl Belirlenir | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 13:06

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları Nasıl Belirlenir

Enerji kimlik belgesi alınması; 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren zorunlu hale gelmiştir. Buna göre, binaların ve bağımsız bölümlerin alım, satım ve kiralama işlemleri için enerji kimlik belgesinin olmadığı hallerde bu işlemlere izin verilmemektedir.

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları Nasıl Belirlenir
Son Güncelleme :

19 Ekim 2020 - 11:01

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/enerji-kimlik-belgesi-fiyatlari-nasil-belirlenir/22268/" title="facebook">

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları

Enerji kimlik belgesi alınması; 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren zorunlu hale gelmiştir. Buna göre, binaların ve bağımsız bölümlerin alım, satım ve kiralama işlemleri için enerji kimlik belgesinin olmadığı hallerde bu işlemlere izin verilmemektedir. Bu noktada, enerji kimlik belgesi almak isteyenlerin aklında enerji kimlik belgesi fiyatları hakkında sorular bulunmaktadır.

Enerji Kimlik Belgesi Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Enerji kimlik belgesi için net bir fiyat vermek mümkün değildir. Bunun sebebi ise bu belgenin tek bir daireye değil de binanın tümüne veriliyor olmasıdır. Fiyatın ne olacağı ise tamamen bina tipiyle yakından alakalıdır. Üç katlı müstakil bir ev ile 50 daireden meydana gelen bir apartman için alınacak olan enerji kimlik belgesinin fiyatının aynı olması mümkün değildir.

Enerji kimlik belgesi fiyatları hakkında tahmin yapmak için bu belgenin nasıl oluşturulduğuna bakmak gerekir. Mimari proje, mekanik proje, talep formu ve ısı yalıtım formu; bu belgenin alınması için gerekli olan belgeler arasındadır. Bu noktada, enerji kimlik  belgesi uzmanları, mimari projeleri incelemektedir. Söz konusu projeler; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belge düzenleme platformunda tekrar çizilmektedir. Binanın mimarisinin oluşturulmasının ardından ısı yalıtım raporu, mekanik proje, talep formundaki bilgiler sisteme girilmektedir. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından hazırlanan belgeler bakanlık onayına sunulmaktadır.

Sonuç olarak, müstakil evler için Ekb fiyatı daha yüksek iken çok daireli konutlar için daha düşük ücret istenmektedir.