Ev Alana Oturma İzni Veren Ülkeler | 25 Nisan 2024İmar Haber

25 Nisan 2024 - 09:22

Ev Alana Oturma İzni Veren Ülkeler

Konut Satın Aldığınızda Oturma İzni Veren Ülkeler Hangileridir?

Ev Alana Oturma İzni Veren Ülkeler
Son Güncelleme :

18 Şubat 2021 - 13:58

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/ev-alana-oturma-izni-veren-ulkeler/64124/" title="facebook">

Yurt dışında yaşamak gibi bir hayaliniz mi var? Yurt dışında yaşamak, ev sahibi olmak ve oturma izni almak için neler yapabilirsiniz? Bu yazımızda sizlere, yurt dışında yaşamak isteyenler için ev alana oturma izni veren ülkeleri inceledik.

  • Almanya

Bir çok vatandaşımız da Almanya’da yaşamaktadır. Eğer sizler de Almanya’da oturma ve vatandaşlık hakkına sahip olmak istiyorsanız, 250 Bin Euro yatırım yaparak bir iş kurmalısınız ve bu iş yerinde Alman vatandaşlarına istihdam sağlamanız gerekmektedir.

 

  • Amerika

Amerika dünyada bir çok kişinin yaşamak istediği ülkelerden birisidir. Eğer Amerika’da oturma izni istiyorsanız bunun 2 yolu vardır.

İlk seçeneğimiz, ABD hükumetinin belirlediği yerlerde 500 BİN dolarlık yatırım yapmak ve bu bölgede en az 10 ABD vatandaşına istihdam sağlamaktır.

İkinci seçeneğimiz, 1 milyon dolar sermayeli şirket kurmanız gerekmektedir.

Bu iki seçeneğimizden birini yapmanız durumunda 5. Yılınızda ABD vatandaşlığına geçerek oturma hakkına sahip olabilirsiniz.


  • Dominik Cumhuriyeti

Dominik Cumhuriyetinde oturma hakkına sahip olmak için evli olmanız veya olmamanız önemlidir çünkü ona göre şartlar değişmektedir.

Eğer evli değilseniz, tek başınaysanız ülkede 100 bin dolarlık yatırım yapmanız gerekmektedir.

Eşiniz ve çocuklarınızla beraber Dominik cumhuriyeti vatandaşlığı istiyorsanız, 200 bin dolarlık yatırım yapmanız gerekmektedir.

  • İngiltere

Ne kadar gözümüze uzak olarak gelse de, İngiltere de oturma izni almak Türk vatandaşları için bir nebze daha kolaydır. Çünkü İngiltere, Türk vatandaşlarına Ankara Anlaşması çerçevesinde bir girişimci vizesi vermektedir. Bu anlaşmaya göre İngiltere’de iş kuran ve bu işin başında olan Türkler çok avantajlıdır.

İlk olarak İngiltere hükumeti Türk vatandaşlarına bir yıllık vize vermektedir. Bir yılın sonunda Türk vatandaşının yürüttüğü iş hakkında İngiltere hükumeti uygunluk görürse, vize üç yıl daha uzatılmaktadır. Bu şekilde dört yıl yaşayan vatandaşlarımız sürekli oturum hakkı kazanıyor. Ayrıca beş yılın sonunda vatandaşlık başvurusunda da bulunabiliyor.

  • İrlanda

İrlanda’da oturma izni almak düzdür. 400 Bin Euro değerinde gayrimenkul almanız oturma izni almanız için yeterlidir.

  • İspanya

İspanya’da oturma izni almanın çeşitli yolları vardır.

Bunlardan birincisi ülkede 10 yıl kalmanızdır. 10 yılın sonunda vatandaşlık alabilirsiniz.

Bir diğer koşul ise, bir yılın yarısını İspanya’da geçirmeniz durumunda oturma izni alabilirsiniz.

Son olarak, 160 Bin Euro değerinde konut almanız durumunda oturma izni ve vizesiz seyahat hakkına sahip olabilirsiniz.

  • Kanada

Kanada’da oturma ve vatandaşlık izni için sahip olmanız gereken şartlar:
– 400 Bin dolarlık yatırım yapmak
– 800 Bin dolarlık banka hesabınız olması

Ayrıca bunların dışında göçmenlik statüsünü kabul etmeniz önemli bir detaydır.

  • Letonya

Avrupa’da yer alıp AB ülkesi olan Letonya, oturma izni açısından en avantajlı ülkelerden birisidir. Letonya, sizlere AB üyesi ülkeler arasında dolaşım izni vermektedir. Fakat Letonya’nın şartı nettir. Büyük şehirlerden en az 143 Bin Euro, kırsal kesimlerden en az 71 Bin 500 Euro değerinde ev satın almanız gerekmektedir.

  • Kuzey Makedonya

40 Bin Euroluk gayrimenkul satın almanız durumunda bir yıllık oturma izni, 400 Bin Euroluk yatırım yapan iş insanları da vatandaşlık hakkına sahip olabilir.

  • Malta

Malta vatandaşlığı sizlere AB ülkeleri ve İsviçre’de yaşama, çalışma, eğitim gibi fırsatları sağlamaktadır. Ayrıca ABD dahil 167 ülkeye vizesiz seyahat etmenizi de sağlamaktadır.

Malta vatandaşlığı için 3 şartınız bulunmaktadır:

  • Hükumete en az 650 Bin Euro hibe etmek.
  • 150 bin Euro tutarında 5 yıl vadeli Malta devlet tahvili yatırımı sağlamak.
  • Malta’da en az 350 Bin Euro değerinde konut almak.